Cepti rīsi ar olu un dārzeņiem

    Šī ir ķīniešu iedvesmota recepte.
    Vislabāk der dienu vārīti rīsi. Tomēr varat izmantot arī svaigi vārītus rīsus – vienkārši izklājiet rīsus uz cepšanas paplātes un atdzesējiet ledusskapī 1 stundu pirms šīs receptes pagatavošanas.

    Sastāvdaļas:

    2 ēdamkarotes + 1/2 tējkarotes neitrālas eļļas
    2 olas, sakultas
    1/2 vidēja lieluma sīpola, sasmalcināta
    2 vidēji burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos
    1 glāze saldētu zirnīšu
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 ēdamkarote smalki sagriezta svaiga ingvera
    Sasmalcināti lociņi
    4 glāzes vārītu balto rīsu (atdzesētu)
    3 ēdamkarotes sojas mērces vai TAMARI mērces
    1½ ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsējiet 1/2 tējkarotes eļļas lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet olas un cepiet, bieži maisot, apmēram 1 minūti. Izņemiet no pannas un nolieciet malā.
    2. Noslaukiet pannu un uzlieciet atpakaļ uz vidējas uguns. Uzkarsējiet vēl 1 ēdamkaroti eļļas, pēc tam pievienojiet sīpolu, burkānus un zirnīšus. Cepiet, bieži maisot, 3 līdz 5 minūtes (līdz tie kļūst mīksti).
    3. Pievienojiet pannai atlikušo 1 ēdamkaroti eļļas kopā ar ķiploku, ingveru un lociņiem. Samaisiet, pēc tam pievienojiet rīsus, sojas mērci un 1 ēdamkaroti sezama eļļas. Samaisiet, lai rīsi būtu pārklāti, pēc tam vienmērīgi iespiediet tos pannas apakšā. Gatavojiet, ik pa laikam apmaisot, 3 līdz 5 minūtes. Rīsiem jābūt viegli apbrūnējušiem.

    4. Pievienojiet atlikušo 1/2 ēdamkaroti sezama eļļas, rīsu etiķi un sakultās olas. Dekorējiet ar lociņiem.

    Porcijas: 4
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties