Šī ir ķīniešu iedvesmota recepte.
Vislabāk der dienu vārīti rīsi. Tomēr varat izmantot arī svaigi vārītus rīsus – vienkārši izklājiet rīsus uz cepšanas paplātes un atdzesējiet ledusskapī 1 stundu pirms šīs receptes pagatavošanas.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes + 1/2 tējkarotes neitrālas eļļas
2 olas, sakultas
1/2 vidēja lieluma sīpola, sasmalcināta
2 vidēji burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos
1 glāze saldētu zirnīšu
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 ēdamkarote smalki sagriezta svaiga ingvera
Sasmalcināti lociņi
4 glāzes vārītu balto rīsu (atdzesētu)
3 ēdamkarotes sojas mērces vai TAMARI mērces
1½ ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet 1/2 tējkarotes eļļas lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet olas un cepiet, bieži maisot, apmēram 1 minūti. Izņemiet no pannas un nolieciet malā.
2. Noslaukiet pannu un uzlieciet atpakaļ uz vidējas uguns. Uzkarsējiet vēl 1 ēdamkaroti eļļas, pēc tam pievienojiet sīpolu, burkānus un zirnīšus. Cepiet, bieži maisot, 3 līdz 5 minūtes (līdz tie kļūst mīksti).
3. Pievienojiet pannai atlikušo 1 ēdamkaroti eļļas kopā ar ķiploku, ingveru un lociņiem. Samaisiet, pēc tam pievienojiet rīsus, sojas mērci un 1 ēdamkaroti sezama eļļas. Samaisiet, lai rīsi būtu pārklāti, pēc tam vienmērīgi iespiediet tos pannas apakšā. Gatavojiet, ik pa laikam apmaisot, 3 līdz 5 minūtes. Rīsiem jābūt viegli apbrūnējušiem.
4. Pievienojiet atlikušo 1/2 ēdamkaroti sezama eļļas, rīsu etiķi un sakultās olas. Dekorējiet ar lociņiem.
Porcijas: 4
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties