Grilēts baklažāns ar bārbekjū mērci

    Izmēģiniet šīs grilētā baklažāna šķēles ar bārbekjū mērci!

    Starp citu, bārbekjū mērci varat aizstāt ar jebkuru citu mērci pēc savas izvēles, piemēram, harisu, zemesriekstu mērci, čimičuri.

    Sastāvdaļas:

    2 vidēja lieluma baklažāni, sagriezti 2-3 cm biezās šķēlēs

    1 ēdamkarote jūras sāls (lielāko daļu sāls vēlāk noskalosiet)

    Eļļa smidzināšanai

    1 tējkarote maltas paprikas

    1 tējkarote ķiploku pulvera

    1 tējkarote sīpolu pulvera

    malti melnie pipari (pēc garšas)

    1/2 tase bārbekjū mērces pēc savas izvēles

    Pasniegšanai: sasmalcināti garšaugi (pēc izvēles)

    Pagatavošana:

    1. Ievietojiet lielu caurduri izlietnē. Ievietojiet baklažāna šķēles caurdurī. Apkaisiet baklažānus ar ēdamkaroti sāls un samaisiet ar rokām (lai katra šķēle būtu vienmērīgi pārklāta ar sāli). Ļaujiet nostāvēties 20 minūtes.

    2. Novietojiet uz letes cepšanas pannu un izklājiet to ar tīru virtuves dvieli.

    3. Baklažāniem vajadzētu būt izdalījušiem daudz mitruma. Baklažānu šķēles rūpīgi noskalojiet, lai noņemtu lieko sāli. Pēc tam nomazgātās baklažānu šķēles novietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar tīru virtuves dvieli. Nokāsiet baklažānus un pēc tam noņemiet dvieli, atstājot uz cepšanas paplātes tikai notecinātās šķēles.

    4. Uzkarsējiet grilu līdz lielai temperatūrai.

    5. Vienmērīgi apsmidziniet katru baklažānu šķēli no abām pusēm ar eļļu. Pievienojiet papriku, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri un piparus (no abām pusēm). Varat pārkaisīt ar sāli (pēc izvēles).

    6. Novietojiet baklažānu šķēles uz grila. Cepiet, līdz apakša ir apbrūnējusi (apmēram 3 minūtes). Apgrieziet baklažānu šķēles ar knaiblēm. Turpiniet cept, līdz otra puse ir apbrūnējusi un baklažāns ir mīksts (vēl apmēram 3 minūtes). Apsmērējiet baklažānu šķēles ar bārbekjū mērci un apgrieziet, lai karamelizētos. Atkārtojiet ar baklažānu šķēļu otru pusi.

    7. Pasniedziet grilētām baklažānu šķēlēm nekavējoties; pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem (pēc izvēles).

    Sanāk: 4-6 porcijas

    Recepte: thefirstmess.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties