Sviests un zaļās pupiņas ar zirnīšiem, dillēm un vegānu Indijas riekstu krēmu

    Sastāvdaļas:

    1/3 glāzes “neapstrādātu” Indijas riekstu, iemērktu vismaz 2 stundas; pēc tam nokāš
    2/3 glāzes (160 ml) ūdens
    1 tējkarote vieglas MISO pastas
    1 ēdamkarote olīveļļas
    1 vidēja lieluma šalotes sīpols, smalki sagriezts
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    3/4 tējkarotes malta koriandra
    2 tējkarotes graudainu sinepju
    150 grami zaļo pupiņu, sagrieztu 5 cm gabaliņos
    jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
    2 bundžas sviesta pupiņu (vai jebkuras baltās pupiņas), nokāstas un noskalotas zem tekoša ūdens (apmēram 3 glāzes kopā)
    2 glāzes (500 ml) dārzeņu buljona
    3/4 glāzes saldētu zirņu
    1 ēdamkarote citronu sulas
    1/4 glāzes svaigu diļļu, sasmalcinātu
    Kraukšķīga maize (pasniegšanai)


    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet Indijas riekstu krēmu: Jaudīgā blenderī sablendējiet Indijas riekstus, ūdeni un MISO pastu, līdz masa ir gluda un krēmīga. Nolieciet malā.
    2. Novietojiet katliņu vai dziļu pannu uz plīts un uzlieciet to uz vidējas uguns. Kad tas ir karsts, pievienojiet olīveļļu un pagrieziet pannu. Pievienojiet šalotes sīpolus un apcepiet, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, apmēram 5–6 minūtes.

    3. Katliņā pievienojiet ķiplokus, koriandru un sinepes un maisiet 30 sekundes. Pievienojiet zaļās pupiņas, pievienojiet sāli, piparus un samaisiet. Pēc tam pievienojiet sviesta pupiņas un dārzeņu buljonu. Samaisiet un pārklājiet ar vāku. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet bez vāka, līdz zaļās pupiņas ir mīkstas (apmēram 8 minūtes).

    4. Kad zaļās pupiņas ir mīkstas, pievienojiet saldētos zirnīšus un Indijas riekstu krējumu. Vēlreiz pievienojiet sāli un piparus. Maisiet, līdz zaļās pupiņas ir mīkstas un spilgti zaļas (apmēram 2 minūtes).

    5. Pievienojiet citrona sulu un dilles un samaisiet. Pasniedziet pupiņas un zirnīšus, kamēr tie vēl ir karsti, ar kraukšķīgu maizi. Ļoti garšīgi!

    Iznākums: 3–4 porcijas
    Recepte: thefirstmess.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties