Šo pikanto koriandra mērci var pasniegt vienkārši ar maizi (kā mērci), uzsmērēt tieši uz maizes šķēles un pagatavot sviestmaizes, pasniegt ar olu kulteni, zivju vai gaļas ēdieniem utt.
Šo mērci var pasniegt arī ar humusu, tahini (sezama pastas) mērci utt.
Sastāvdaļas:
6 halapeno vai asas zaļās čili pipari: nogriezt galus un sagriezt šķēlēs (izņemt sēklas, ja vēlas mazāk asuma)
2 ķiploka daiviņas, nomizotas
Sāls
1 glāze svaigu koriandra lapu (var nelikt, ja negaršo koriandrs)
1/2 glāze svaigu pētersīļu
1/2 tējkarote malta kumina
1/2 tējkarote malta koriandra
1/2 tējkarote malta zaļā kardamona
1/2 glāze extra virgin olīveļļas
1 citrona sula
Pagatavošana:
1. Sasmalciniet halapeno un ķiploku. Ievietojiet halapeno, ķiploku un šķipsniņu sāls virtuves kombainā un sasmalciniet, līdz tie ir rupji sasmalcināti.
2. Pēc tam pievienojiet svaigu koriandru, pētersīļus, ķimenes, maltu koriandru un kardamonu. Sablendējiet virtuves kombainā, līdz iegūstat biezu, gludu pastu.
3. Pārlejiet mērci bļodā. Pievienojiet olīveļļu un citronu sulu un samaisiet. Ļoti garšīgi!
Sanākums: apmēram 1/2 tase
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties