Turku zirņu miltu maize (bez glutēna)

    Šī ir maize no turku zirņu miltiem bez glutēna, olām un piena produktiem!

    Sastāvdaļas:

    2 ½ glāzes turku zirņu miltu
    1 glāze sojas piena vai jebkura cita piena pēc jūsu izvēles (vai ūdens)
    1/3 glāzes olīveļļas (vai jebkuras citas eļļas, kas jums patīk – tā lieliski garšos maizē, tāpēc pārliecinieties, ka izmantojat eļļu, kas jums patiešām patīk)
    3 tējkarotes cepamā pulvera
    2 tējkarotes ābolu sidra etiķa (vai citrona/laima sulas)
    3/4 tējkarotes sāls

    Papildu sastāvdaļas (pēc izvēles):
    1 ēdamkarote saulespuķu sēklu
    1 ēdamkarote ķirbju sēklu
    1 tējkarote čia sēklu


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C. Izklājiet 23 cm x 13 cm cepšanas formu ar cepampapīru (viegli ieziežiet to). Nolieciet malā.
    2. Pirms sākat, sakratiet turku zirņu miltu maisiņu, uzirdiniet miltus ar dakšiņu un sadaliet visus kunkuļus. Pēc tam izmantojiet mērkrūzi, lai nomērītu norādīto miltu daudzumu. Ir svarīgi precīzi nomērīt miltu daudzumu, jo, pievienojot pārāk daudz, maize būs sausa. Ieberiet miltus bļodā.
    3. Pievienojiet sāli un cepamo pulveri. Izmantojiet putojamo slotiņu vai dakšiņu, lai visu sajauktu kopā, un sadaliet visus kunkuļus. Ja tādi ir, sadaliet tos ar pirkstiem.
    4. Pievienojiet “slapjās” sastāvdaļas: olīveļļu, pienu un etiķi.
    5. Visu samaisiet kopā ar gumijas lāpstiņu, līdz mīkla ir gluda, šķidra un bez kunkuļiem.
    6. Ielejiet mīklu sagatavotajā cepšanas pannā.
    7. Pārkaisiet ar izvēlēto sēklu maisījumu (pēc izvēles).
    8. Cepiet maizi iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī vidējā restē 45 minūtes (180°C).
    9. Pirms griešanas ļaujiet maizei 2 stundas atdzist uz restes.


    Iznākums: 10 maizes šķēles
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties