Vegānu saldo kartupeļu zupa ar kokosriekstu pienu

    Sastāvdaļas:

    2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    Sasmalcināts sīpols
    1 tējkarote jūras sāls
    Svaigi malti melnie pipari
    3 vidēji saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
    1 ābols, nomizots un sagriezts kubiņos
    3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
    1 tējkarote smalki sagriezta koriandra
    1/2 tējkarote smalki sagriezta kūpināta paprika
    1 tējkarote ābolu sidra etiķa
    3–4 tases dārzeņu buljona
    1 bundža (400 ml) pilnpiena kokosriekstu piena (nedaudz piena atlieciet zupas dekorēšanai)

    Pasniegšanai (pēc izvēles):
    Ķirbju sēklas
    Svaigs koriandrs
    Čili pārslas
    Kraukšķīga maize

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē eļļu lielā katliņā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu, sāli un dažas šķipsniņas piparu un vāri, līdz tie kļūst mīksti (5–8 minūtes). Pievieno saldo kartupeli un ābolu un vāri, ik pa laikam apmaisot, līdz tie sāk mīkstināties (apmēram 8–10 minūtes).

    2. Pievieno ķiploku, ingveru, koriandru un maltu kūpinātu papriku un samaisa. Tad iemaisiet ābolu sidra etiķi, kam seko 3 tases buljona un kokosriekstu piena. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, pārklājiet ar vāku un samaziniet siltumu. Vāriet, līdz saldais kartupelis ir mīksts (20–30 minūtes).

    3. Ļaujiet zupai nedaudz atdzist, tad pārlejiet to blenderī un sablendējiet līdz gludai masai (ja nepieciešams, pa partijām). Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl 1 tasi buljona un vēlreiz sablendējiet. Garšojiet pēc garšas ar papildu garšvielām. Ja vēlaties, dekorējiet zupu ar kokosriekstu piena, ķirbju sēklu, koriandra un čili pārslu glazūru. Pasniedziet ar kraukšķīgu maizi.


    Porcijas: 4
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties