Cepti Briseles kāposti ar dateļiem un mandelēm ir lieliska piedeva, kas labi sader ar vistu, tītaru, zivi un citiem ēdieniem.
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes plāni sagrieztu mandeļu
700 grami Briseles kāpostu (nogrieziet galus un pārgrieziet asnus uz pusēm)
3 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
Sāls
Svaigi malti pipari
1/4 glāzes plāni sagrieztu šalotes sīpolu (pazīstams arī kā šalotes sīpoli vai šalotes sīpoli)
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
1/2 tējkarotes apelsīna miziņas
1/2 tējkarotes sasmalcināta svaiga timiāna
1/3 glāzes plāni sagrieztu dateļu bez kauliņiem
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175°C (režģis cepeškrāsns vidū). Izklājiet mandeles uz nelielas cepšanas paplātes un cepiet, līdz tās ir zeltaini brūnas un riekstainas (8–10 minūtes).
2. Palieliniet cepeškrāsns temperatūru līdz 230°C. Novietojiet pārgrieztos Briseles kāpostus uz lielas cepšanas paplātes un apslakiet ar olīveļļu. Pievienojiet 3/4 tējkarotes sāls un bagātīgi apkaisiet ar svaigi maltiem pipariem. Maisiet, līdz asni ir pilnībā pārklāti ar eļļu. Pēc tam izklājiet tos vienā kārtā (ar griezuma pusi uz leju).
3. Novietojiet Briseles kāpostus cepeškrāsns vidējā restē un cepiet, līdz tie ir brūni (15 minūtes). Izņemiet no cepeškrāsns un iemaisiet šalotes sīpolus. Izslēdziet cepeškrāsni un ievietojiet Briseles kāpostus atpakaļ cepeškrāsnī. Liekiet karstā cepeškrāsnī, līdz šalotes sīpoli ir mīksti un sāk brūnēt (apmēram 5 minūtes).
4. Pagatavojiet mērci: Mazā bļodā sajauciet ābolu sidra etiķi, apelsīna miziņu un timiānu. Pievienojiet šķipsniņu sāls un maltiem pipariem; samaisiet ar dakšiņu. Nolieciet malā.
5. Ievietojiet vārītus Briseles kāpostus lielā servēšanas bļodā un samaisiet ar datelēm, mandelēm un mērci. Vēlreiz pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
Iznesums: 6-8 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties