Grieķu tomātu pankūkas

    Garšaugi, garšvielas un kaltēti tomāti piešķir šīm vienkāršajām pankūkām lielisku garšu!

    Šai receptei izmantojiet stingrus tomātus, kas nav pārāk ūdeņaini.

    Sastāvdaļas:

    Žāvētu tomātu mērcei (pēc izvēles – varat pasniegt ar citrona šķēlītēm):
    3/4 glāzes grieķu jogurta
    1/3 glāzes kaltētu tomātu (ja izmantojat kaltētus tomātus, iemērciet tos siltā ūdenī uz dažām minūtēm, lai tie mīkstinātu. Ja jūsu tomāti ir eļļā, vienkārši nokāsiet tos un sasmalciniet)
    Citrona sula (pēc garšas)
    Sāls (pēc garšas)

    Plaknēm:
    4 lieli gatavi tomāti
    1/4 glāzes smalki sagrieztas piparmētras
    1/4 glāzes smalki sagrieztu pētersīļu
    1/4 glāzes smalki sagrieztu lociņu
    1/2 glāzes kaltētu tomātu, rupji sagrieztu
    85 g fetas siera, sadrupināta
    1/2 tējkarotes kaltēta oregano
    1 tējkarote cepamā pulvera
    Sāls (pēc garšas)
    Melnie pipari (pēc garšas)
    2 ēdamkarotes rīvmaizes
    1/2 glāzes universālo miltu
    1 ēdamkarote mannas miltu
    3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas (un vēl cepšanai)


    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet kaltētu tomātu mērci (pēc izvēles): Virtuves kombainā vai blenderī sajauciet jogurtu, 1/3 tases kaltētu tomātu un 1 tējkaroti citrona sulas. Sablendējiet līdz gludai masai. Pievienojiet sāli un papildu citrona sulu (pēc garšas). Pārklājiet un atdzesējiet ledusskapī līdz lietošanai.

    2. Sagatavojiet steikus: Sagrieziet tomātus četrās daļās no kātiņa līdz apakšai, pēc tam uzmanīgi izņemiet sēklas un izmetiet. Sagrieziet tomātus mazos gabaliņos un ievietojiet bļodā.

    3. Bļodā ar tomātiem pievienojiet piparmētru, pētersīļus, lociņus, kaltētus tomātus, fetas sieru, oregano, cepamo pulveri, sāli, piparus, rīvmaizi, universālos miltus un mannu. Viegli samaisiet (nepārmaisiet, lai fetas siers paliktu drupans). Pievienojiet olīveļļu un viegli samaisiet. Konsistencei jābūt biezai un nedaudz sausai.

    4. Pievienojiet dažas ēdamkarotes olīveļļas nepiedegošā pannā (vai čuguna pannā) un uzkarsējiet uz vidējas uguns. Izklājiet lielu šķīvi vai cepšanas pannu ar papīra dvieļiem un novietojiet to pie plīts.

    5. Izmantojot divas karotes, izveidojiet pirmo kotleti. Ar vienu karoti izņemiet mīklas kumosu un uzmanīgi pārvietojiet mīklu no vienas karotes uz otru, apgriežot un saplacinot katru pusi, līdz tā veido stingru bumbu. Ievietojiet izveidoto bumbu karstā eļļā un viegli piespiediet ar karotes aizmuguri, lai izveidotu plakanu pankūkas formu.

    6. Turpiniet veidot un cept atlikušās kotletes (tikai nepārpildiet pannu!). Cepiet katru kotleti apmēram 3 minūtes no katras puses; pievienojiet vairāk eļļas, ja nepieciešams. Tikai neapgrieziet kotletes pārāk agri! Kotletēm jābūt zeltaini brūnām, lai tās nesadalītos – apgrieziet tās tikai vienu reizi. Pārvietojiet ceptās tomātu kotletes uz sagatavotā šķīvja vai kārbas, lai notecinātu liekos taukus.

    7. Pasniedziet kotletes siltas (vai istabas temperatūrā) ar mērci.

    PIEZĪME. Šīs kotletes nesatur olas, kas palīdzētu saturēt maisījumu kopā, tāpēc ir ļoti svarīgi pievienot pietiekami daudz miltu. Ja maisījums ir pārāk sauss un neturēs savu formu, pievienojiet 1 ēdamkaroti miltu un 1 ēdamkaroti augstākā labuma olīveļļas. No otras puses, ja jums patīk olu krēmīgā konsistence, vienkārši pievienojiet maisījumam vienu olu. Starp citu, tiklīdz mīkla ir gatava, cepšana jāsāk nekavējoties, pretējā gadījumā mīklai nebūs pareizas konsistences.

    Sanāk: 12 pankūkas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties