Vistas gaļa ar saulē kaltētiem tomātiem

    Sastāvdaļas:


    700 g vistas filejas
    1 ēdamkarote itāļu garšvielu
    1 ¼ tējkarotes sāls
    2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
    85 g kaltētu tomātu, sasmalcinātu
    Sasmalcināts sīpols
    4 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1/3 glāzes baltvīna
    1 ¾ glāzes pilnpiena
    1 ½ ēdamkarotes kukurūzas cietes
    2 glāzes mazu spinātu lapu
    1/4 glāzes sasmalcinātu KALAMATA olīvu


    Pagatavošana:


    1. Novietojiet vistas fileju uz griešanas dēļa. Novietojiet vienu roku uz vistas filejas un otrā rokā turiet asu nazi paralēli griešanas dēlim. Pārgrieziet fileju horizontāli uz pusēm. Atkārtojiet ar atlikušo(-ajām) fileju(-ām) – mēģiniet saglabāt līdzīgu biezumu griešanas laikā. Garšojiet ar itāļu garšvielām un ¾ tējkarotes sāls.
    2. Lielā pannā uz vidēji lielas uguns ielejiet olīveļļu. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet garšvielās apceptu vistu. Cepiet 4 līdz 6 minūtes no katras puses.
    3. Pārvietojiet vistu uz tīra griešanas dēļa. Pannā pievienojiet kaltētus tomātus, sīpolu, ķiploku, baltvīnu un ½ tējkarotes sāls. Ar koka karoti vai lāpstiņu nokasīt brūnās gabaliņus no pannas apakšas. Cepiet, līdz sīpols ir mīksts, apmēram 2 līdz 3 minūtes.

    4. Pievienojiet pannai pienu. Mazā bļodā sakuļiet kopā kukurūzas cieti un 3 ēdamkarotes auksta ūdens. Kad piens pannā gandrīz vārās, iemaisiet kukurūzas cietes maisījumu. Jūs redzēsiet, ka tas uzreiz sāk sabiezēt. Ja maisījums šķiet pārāk biezs, vienkārši pievienojiet vairāk piena (1/4 tases vienlaikus), līdz sasniedzat vēlamo konsistenci.

    5. Samaziniet siltumu; iemaisiet spinātus un olīvas. Maisiet, līdz spināti ir uzsiluši un apvītuši. Sagrieziet vistu plānās šķēlītēs un pievienojiet pannai, lai tā uzsiltu. Pievienojiet garšvielas pēc garšas.

    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties