Kraukšķīgi brokoļu salāti ar vīnogām

    Sastāvdaļas:


    2-3 brokoļi, ieskaitot kātus (kopā apmēram 500 g)
    1/2 glāze grauzdētu saulespuķu sēklu
    1 glāze (sarkano) vīnogu, pārgrieztas uz pusēm
    1/4 glāze sasmalcinātu pētersīļu
    2 ēdamkarotes maigu franču Dižonas sinepju
    1 ēdamkarote graudainu franču Dižonas sinepju
    2 ēdamkarotes medus (var aizstāt ar kļavu sīrupu)
    2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
    sāls un pipari


    Pagatavošana:


    1. Nogrieziet brokoļu kātus un nolieciet malā. Sagrieziet ziedkāpostus nelielos gabaliņos.
    2. Lielā katlā ar tvaicēšanas ieliktni (vai sietiņu) ielejiet dažus centimetrus ūdens. Kad ūdens vārās, pievienojiet brokoļu ziedkāpostus, pārklājiet un tvaicējiet vienu minūti. Nokāsiet, noskalojiet, ļaujiet atdzist un pēc tam nosusiniet ar tīru virtuves dvieli.
    3. Ievietojiet saulespuķu sēklas nelielā pannā uz vidējas uguns un grauzdējiet, bieži maisot, līdz tās ir viegli brūnas un smaržīgas.
    4. Izmantojot asu nazi vai dārzeņu mizotāju, noņemiet brokoļu ziedkāpostu cieto mizu un sasmalciniet.
    5. Lielā bļodā sakuļ kopā sinepes, medu, olīveļļu un etiķi.

    6. Bļodā kopā ar mērci pievieno brokoļu ziedkāpostus, sasmalcinātus ziedkāpostus, grauzdētas saulespuķu sēklas, pārgrieztas vīnogas un pētersīļus. Kārtīgi samaisi. Nogaršo un pievieno sāli un piparus.


    Porcijas: 6
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties