Jums vajadzēs:
5 ābolus
Tējkarote kanēļa
Sauju mandeļu skaidiņu
0,5 glāzes auzu pārslu
0,5 glāzes miltu
Glāze kefīra
2 ēdamkarotes medus
Tējkarote cepamā pulvera
2 olas
Sagatavošana:
Uzlejiet kefīru uz auzu pārslām un turiet 10 minūtes. Ābolus nomizojiet, izņemiet sēklas un sagriežiet plānās šķēlītēs. Sajauciet ābolus ar kanēli un ievietojiet cepešpannas pamatnē(ieziediet formu ar sviestu). Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuliet olu baltumus stingrās putās. Dzeltenumus sajauciet ar medu. Ielejiet dzeltenumus ar medu auzu pārslu-kefīra masā, samaisiet. Pievienojiet miltus ar cepamo pulveri un samaisiet. Pievienojiet olu batumus un labi samaisiet. Uzlejiet mīklu uz āboliem. Cepiet cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 35 minūtes.
Lai labi garšo!
Plēkšņu kvieši ir sens kviešu veids. Šie milti lieliski piemēroti maizes vai picas mīklas pagatavošanai, kā arī ruletēm, kūkām, tartēm, biskvītiem, pankūkām, pelmeņiem, nūdelēm un dažādām mērcēm.
Lieliska uzkoda, ieteicams ēst mazos daudzumos. Piemērotas konditorejas izstrādājumu un citu ēdienu gatavošanai. Satur daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties