Veģetārie turku zirņu salātu sviestmaize ir lieliski piemērota pusdienu kastītei, piknikam utt.
Lai pagatavotu vegānus turku zirņu salātus, jogurta un majonēzes vietā lietojiet augu izcelsmes jogurtu vai humusu.
Sastāvdaļas:
1 ¾ tases (atbilst vienai 400 g konservu kārbai) turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens
1/4 tases grauzdētu saulespuķu sēklu
3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
1-2 ēdamkarotes majonēzes
1/2 tējkarotes franču sinepju Dižonas
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
1 maza sarkana paprika, smalki sagriezta
Sasmalcināti lociņi
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu pētersīļu
1-2 ēdamkarotes kaperu, notecinātu
Sāls un pipari pēc garšas
8 šķēles sviestmaizes
Pagatavošana:
1. Uzkarsē sausu pannu uz vidējas uguns un pievieno saulespuķu sēklas. Bieži krata pannu, līdz sēklas viegli apgrauzdējas un izdala savu aromātu - apmēram 5 minūtes. Noliek malā un ļauj atdzist.
2. Smalki sakapā sarkano papriku, lociņus un pētersīļus.
3. Ievieto turku zirņus bļodā un sasmalcina ar dakšiņu.
4. Pēc tam pievienojiet grauzdētas saulespuķu sēklas, jogurtu, majonēzi, sinepes, kļavu sīrupu, lociņus, pētersīļus un kaperus.
5. Visu sajauciet, nogaršojiet un pievienojiet sāli un piparus.
6. Lai pagatavotu sviestmaizes, uz lielām sviestmaizes maizes šķēlēm uzlieciet turku zirņu salātus.
Porcijas: 4
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties