Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas (un vēl zupas apliešanai)
Sasmalcināti lociņi
2 mazi kartupeļi (1½ glāzes sagriezti kubiņos)
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1/2 tējkarotes jūras sāls (un vēl pēc garšas)
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
3 glāzes ūdens
2 glāzes sasmalcinātu sparģeļu (nedaudz)
1 glāze saldētu zirnīšu
1 tējkarote franču sinepju Dižonas
3 ēdamkarotes citronu sulas
1/2 tējkarotes citrona miziņas
1 glāze bazilika
Svaigas piparmētras zariņi (pēc izvēles)
Papildu sastāvdaļas:
1/4 glāzes grauzdētu, sasmalcinātu priežu riekstu
1/4 glāzes sasmalcinātas svaigas piparmētras
Šķipsniņa sarkano piparu pārslu
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Sasmalciniet priežu riekstus, piparmētru, sarkano piparu pārslas un sāli. Nolieciet malā.
2. Uzkarsējiet eļļu katliņā uz vidējas uguns. Pievienojiet lociņus un apcepiet 1-2 minūtes (līdz tie kļūst mīksti). Pievienojiet kartupeļus, ķiplokus, sāli, piparus un ūdeni. Vāriet 12 minūtes (līdz kartupeļi ir mīksti).
3. Katlā pievienojiet sparģeļus kopā ar kartupeļiem un vāriet vēl 5 minūtes. Noņemiet katlu no uguns un ļaujiet atdzist 5 minūtes. Iemaisiet zirnīšus; pēc tam ielejiet zupu blenderī. Pievienojiet sinepes, citrona sulu un citrona miziņu un sablendējiet līdz krēmīgai masai. Pievienojiet baziliku un vēlreiz sablendējiet līdz gludai masai. Garšojiet pēc garšas.
4. Ielejiet zupu bļodiņās, pārkaisiet ar piparmētru, ciedru riekstiem un citām sasmalcinātām piedevām; apslakiet ar olīveļļu. Varat pievienot dažus svaigas piparmētras zariņus. Pasniedziet ar kraukšķīgu maizi.
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties