Korejiešu liellopa gaļas bļodas

    Korejiešu liellopa gaļas bļodiņu pagatavošana aizņem 20 minūtes!
    Iesakām pasniegt ar rīsiem un dārzeņiem.

    Sastāvdaļas:


    Liellopa gaļai:
    450 g liesas maltās liellopa gaļas
    3 ēdamkarotes sojas mērces ar zemu nātrija saturu (un vēl pēc garšas)
    Sasmalcināti lociņi
    1 ēdamkarote smalki sagriezta ķiploka (apmēram 3 daiviņas)
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa
    2 ēdamkarotes medus
    2 ēdamkarotes smalki sarīvēta svaiga ingvera
    1/4 tējkarotes sarkano piparu pārslu (un vēl pēc garšas)
    1 ēdamkarote sezama eļļas (un vēl pēc garšas)

    Pasniegšanai:
    Vārīti brūnie rīsi vai Bolīvijas palanda vai ziedkāpostu "rīsi"
    1 ½ glāzes plāni sagrieztu burkānu
    Gurķi, plāni sagriezti
    Grauzdētas sezama sēklas


    Pagatavošana:


    1. Marinējiet burkānus un gurķus (pēc izvēles): Ievietojiet dārzeņus vidēja lieluma bļodā. Pārlejiet 2 ēdamkarotes rīsu etiķa, 2 ēdamkarotes ūdens, 1/2 tējkarotes cukura un 1/2 tējkarotes sāls. Marinējiet, kamēr gatavojat pārējo recepti. Nolejiet šķidrumu.
    2. Lielā pannā uz vidēji lielas uguns apbrūniniet liellopu gaļu, sadalot to mazos gabaliņos (apmēram 5 minūtes). Cepšanas laika vidū pievienojiet 1 ēdamkaroti sojas mērces un lociņus. Kad liellopu gaļa ir pilnībā apbrūnējusi, iemaisiet ķiplokus un cepiet vēl 30 sekundes.

    3. Kamēr liellopu gaļa cepas, nelielā bļodā sajauciet rīsu etiķi, medu, ingveru, sarkano piparu pārslas un atlikušo sojas mērci.

    4. Pārlejiet maisījumu pāri apbrūninātajai liellopu gaļai. Samaisiet un cepiet 2 minūtes. Noņemiet no uguns, pēc tam iemaisiet sezama eļļu. Apkaisiet ar vēl sasmalcinātiem lociņiem. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl sojas mērci vai sarkano piparu pārslas.
    5. Pasniedziet liellopu gaļu karstu ar rīsiem; pārkaisiet ar burkāniem, gurķiem un sezama sēklām. Ļoti garšīgi!

    Iznesums: 4 porcijas
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties