Sastāvdaļas:
Rīsiem:
1 ½ glāzes vārītu, atdzesētu gargraudu rīsu (piemēram, JASMĪNU) – vislabāk der rīsi, kas uz nakti atdzesēti ledusskapī
1 ½ ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
1 ½ tējkarotes sojas mērces ar zemu nātrija saturu
1 ēdamkarote ķiploku čili pastas (Sambal Oelek)
Lasim:
1 laša fileja (225 g)
1 tējkarote sojas mērces ar zemu nātrija saturu
1 tējkarote medus vai tīra kļavu sīrupa
Šķipsniņa sāls
Salātiem:
1 gurķis
1 glāze saldētu, nomizotu EDAMAME pupiņu, atkausētu
1 sagriezts avokado
Sasmalcināti lociņi
1/3 glāzes svaigu, sasmalcinātu koriandra lapu
1/4 glāzes grauzdētu, sasmalcinātu Indijas riekstu
Mērcei:
1/4 glāzes rīsu etiķa
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sojas mērces ar zemu sāls saturu
2 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu vai mandeļu sviesta (vai TAHINI sezama pastas)
1/2 tējkarotes malta ingvera
Pagatavošana:
1. Ievietojiet vārītos un atdzesētos rīsus bļodā. Ja tie ir ļoti lipīgi, sadaliet tos ar dakšiņu. Apslakiet ar sezama eļļu, sojas mērci un čili pastu. Samaisiet ar karoti, lai visi rīsi būtu labi pārklāti ar mērci.
2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C un izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru. Vienmērīgi izklājiet rīsus uz papīra, pēc tam piespiediet tos pie pannas ar karotes aizmuguri. Cepiet 30–40 minūtes (līdz rīsi ir tumši zeltaini un kraukšķīgi). Cepšanas laika vidū apmaisiet rīsus vienreiz un pēc tam vēlreiz piespiediet ar karoti.
3. Pārgrieziet gurķi gareniski uz pusēm un izņemiet sēklas. Katru pusīti vēlreiz pārgrieziet gareniski uz pusēm, lai kopā iegūtu 4 gurķu stienīšus. Pēc tam sagrieziet tos šķērsām 1 cm šķēlēs. Ievietojiet lielā bļodā kopā ar EDAMAME pupiņām, sagrieztu avokado, lociņiem, koriandru un Indijas riekstiem.
4. Nokāsiet lasi, pēc tam pārklājiet ar sojas mērci un medu. Apkaisiet ar sāli. Novietojiet lasi uz citas cepšanas pannas (atsevišķi no rīsiem), kas izklāta ar cepampapīru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā kopā ar rīsiem (12–18 minūtes).
5. Pagatavojiet mērci: Ievietojiet etiķi, medu, sojas mērci, zemesriekstu sviestu un ingveru burkā. Cieši aizskrūvējiet vāku un enerģiski sakratiet, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi sadalītos.
6. Ar divām dakšiņām saplēsiet lasi nelielos gabaliņos. Ievietojiet salātu bļodā.
7. Ar pirkstiem sadrupiniet vārītos rīsus mazākos gabaliņos (apmēram zirņa lielumā). Ievietojiet salātu bļodā.
8. Pārlejiet mērci pār salātiem un samaisiet ar lielu karoti. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli.
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties