Ziedkāpostu salāti

    Sastāvdaļas:

    3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

    3 ēdamkarotes pilnpiena grieķu jogurta

    1½ ēdamkarotes svaigas citrona sulas

    1 tējkarote franču Dižonas sinepju

    1 tējkarote medus

    1 ķiploka daiviņa, sarīvēta

    ½ tējkarotes jūras sāls

    Svaigi malti melnie pipari

    4 tases mazu ziedkāposta ziediņu (apmēram viens vidēja lieluma ziedkāposts, kas sver aptuveni 700 g)

    3 cieti vārītas olas, sasmalcinātas

    2 selerijas kāti, plāni sagriezti

    ½ tases marinētu sarkano sīpolu

    1½ ēdamkarotes kaperu

    1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu

    1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu diļļu

    Pagatavošana:

    1. Lielā bļodā sakuļ kopā olīveļļu, grieķu jogurtu, citrona sulu, sinepes, medu, ķiploku, sāli un dažas šķipsniņas piparu.

    2. Pievieno ziedkāpostu un labi samaisa, lai tas pārklātos. Pēc tam pievieno olas, selerijas, marinētus sīpolus, kaperus, pētersīļus un dilles. Visu samaisa kopā.

    3. Pārklāj un atdzesē ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

    4. Pirms pasniegšanas salātus labi samaisiet un pievienojiet papildu garšvielas pēc garšas.

    Sanāk: 4 porcijas

    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties