Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
3 ēdamkarotes pilnpiena grieķu jogurta
1½ ēdamkarotes svaigas citrona sulas
1 tējkarote franču Dižonas sinepju
1 tējkarote medus
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
½ tējkarotes jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
4 tases mazu ziedkāposta ziediņu (apmēram viens vidēja lieluma ziedkāposts, kas sver aptuveni 700 g)
3 cieti vārītas olas, sasmalcinātas
2 selerijas kāti, plāni sagriezti
½ tases marinētu sarkano sīpolu
1½ ēdamkarotes kaperu
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu diļļu
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā sakuļ kopā olīveļļu, grieķu jogurtu, citrona sulu, sinepes, medu, ķiploku, sāli un dažas šķipsniņas piparu.
2. Pievieno ziedkāpostu un labi samaisa, lai tas pārklātos. Pēc tam pievieno olas, selerijas, marinētus sīpolus, kaperus, pētersīļus un dilles. Visu samaisa kopā.
3. Pārklāj un atdzesē ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
4. Pirms pasniegšanas salātus labi samaisiet un pievienojiet papildu garšvielas pēc garšas.
Sanāk: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties