Vegānu ziedkāpostu sacepumi (bez glutēna)

    Sastāvdaļas:


    “Mitrās” sastāvdaļas:
    1/2 maza ziedkāposta, sagriezta mazos ziediņos
    1 bundža (400 g) turku zirņu, notecināti un noskaloti zem tekoša ūdens
    2 ēdamkarotes smalki sagrieztu pētersīļu
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    kokosriekstu eļļa cepšanai

    “Sausās” sastāvdaļas:
    1/2 glāze turku zirņu miltu (var izmantot arī auzu miltus vai parastos universālos miltus)
    1 ½ ēdamkarotes maltu linsēklu
    1 tējkarote sīpolu pulvera
    1/2 tējkarote malta kumina
    sāls un pipari (pēc garšas)

    Pagatavošana:


    1. Vāriet ziedkāposta ziediņus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti (apmēram 10–15 minūtes), pēc tam noteciniet.
    2. Tikmēr sajauciet visas sausās sastāvdaļas bļodā; nolieciet malā.
    3. Sablendējiet visas “mitrās” sastāvdaļas (izņemot eļļu) virtuves kombainā līdz gludai masai. Tikai nepārblendējiet – ir svarīgi, lai maisījumam joprojām būtu tekstūra un tas nekļūtu pastveida.
    4. Pievienojiet “mitrās” sastāvdaļas bļodā kopā ar sausajām sastāvdaļām. Visu samaisiet ar rokām.
    5. Izveidojiet 8–10 kotletes un apcepiet lielā pannā ar nelielu daudzumu eļļas no abām pusēm (apmēram 5 minūtes no katras puses), līdz tās ir skaisti brūnas.
    6. Pasniedziet ar (vegānisku) skābo krējumu, TZATZIKI, RANCH vai TAHINI (sezama pastas) mērci.
    PIEZĪMES: Ja maisījums ir pārāk sauss, pievienojiet nedaudz turku zirņu šķidruma no bundžas (lai kotletes labāk saliptu). Ja maisījums ir pārāk šķidrs, pievienojiet nedaudz vairāk miltu. Starp citu, mīklai varat pievienot rīvētu (vegānisku) sieru un sasmalcinātus dārzeņus – kotletes būs vēl garšīgākas!


    Iznākums: 10 kotletes
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties