Sastāvdaļas:
3/4 glāzes (150 g) nevārītas kvinojas (vai rīsu)
3/4 glāzes (150 g) nevārītu sarkano lēcu
1/2 ēdamkarotes eļļas
1 vidēja lieluma sīpols, sasmalcināts
400 g saldētu spinātu, atkausētu
1 tējkarote maltas paprikas
1/2 tējkarotes malta kumina
1/2 tējkarotes malta koriandra
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1/4 tējkarotes maltas kurkumas
Sāls un pipari (pēc garšas)
3/4 glāzes (180 ml) vegāna krējuma vai konservēta kokosriekstu piena
1 ½ glāzes (125 g) rīvēta vegāna siera
Pagatavošana:
1. Vispirms labi noskalojiet kvinoju (vai rīsus), pēc tam ievietojiet to lielā katlā, pārlejiet ar lielu daudzumu verdoša ūdens un vāriet 2–3 minūtes. Pēc tam pievienojiet sarkanās lēcas un vāriet, līdz kvinoja (vai rīsi) un lēcas ir mīkstas. Precīzs laiks ir atkarīgs no izvēlētās graudaugu šķirnes – vāriet saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma (tikai nepārvāriet, jo vēlāk tās būs jācep cepeškrāsnī!).
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un viegli ieziež 23 x 23 cm (vai līdzīgu) karstumizturīgu trauku. Pēc tam nomizo un smalki sakapā sīpolu.
3. Tikmēr uzkarsē eļļu lielā pannā vai katliņā uz vidējas uguns. Kad sīpols ir karsts, apcep to 3–4 minūtes, pēc tam pievieno atkausētos spinātus un cep, līdz spināti ir uzsiluši un liekais šķidrums ir iztvaikojis.
4. Ievieto vārīto kvinojas un sarkano lēcu maisījumu un spinātus sagatavotajā cepamtraukā. Pievieno visas garšvielas un krējumu (vai kokosriekstu pienu) un labi samaisa.
5. Pārkaisa ar sarīvētu vegānu sieru un cep cepeškrāsnī 20–25 minūtes.
6. Visbeidzot, izņem sacepumu no cepeškrāsns un ļauj tam dažas minūtes atdzist. Ļoti garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties