Balto pupiņu un kāpostu zupa ar vistu

    Sastāvdaļas:


    Extra virgin olīveļļa
    450 g vistas gaļas bez kauliem, sagrieztas mazos gabaliņos
    Sāls un melnie pipari
    Sasmalcināts sīpols
    3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    1/2 tējk. sarkano piparu pārslu
    3/4 tējk. malta koriandra
    1/2 tējk. malta kumina
    1/2 tējk. kaltēta rozmarīna
    2 bundžas (katra 400 g) balto pupiņu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens; sablendējiet vienu bundžu
    8 tases vistas vai dārzeņu buljona ar zemu sāls saturu
    225 g kāpostu lapu, sagrieztas 1 cm strēmelītēs (bez bieziem kātiem)
    5 cm parmezāna siera miziņas
    1-2 tējk. svaigas citrona sulas

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas lielā katlā. Pievieno vistu. Cep, bieži maisot, līdz tā ir brūna (apmēram 5-7 minūtes). Pievieno sāli un melnos piparus. Pārliec vistu uz šķīvja.
    2. Pievieno sīpolus tajā pašā katlā un vāri uz vidējas uguns, ik pa laikam maisot, apmēram 4 minūtes (līdz tie ir mīksti; ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz extra virgin olīveļļas). Pievienojiet ķiploku, sarkanās paprikas pārslas, koriandru, ķimenes un rozmarīnu. Apmaisiet. Gatavojiet uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, 30–60 sekundes (tikai uzmanieties, lai ķiploks nepiedegtu).

    3. Atgrieziet vistu katlā kopā ar baltajām pupiņām (gan veselām, gan konservētām), buljonu, lapu kāpostiem un Parmezāna siera miziņu.

    4. Palieliniet uguni un vāriet 5 minūtes (noteikti noslaukiet visas putas, kas veidojas virspusē). Pēc tam samaziniet uguni. Daļēji pārklājiet katlu, atstājot tikai nelielu atveri. Gatavojiet apmēram 25 minūtes.

    5. Noņemiet siera miziņu. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas.
    6. Visbeidzot, iemaisiet citrona sulu. Lejiet zupu bļodiņās un apslakiet ar extra virgin olīveļļu. Pasniedziet ar savu iecienītāko kraukšķīgo maizi.

    Iznesums: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties