Zemeņu kompots ar rožūdeni, medu un piparmētru

    Šis ir zemeņu kompots, kas iedvesmots no Vidusjūras reģiona garšām.
    Pasniedz ar krēmīgu vai saldētu jogurtu, vaniļas saldējumu vai pankūkām.
    Var pasniegt ar dažādiem sieriem (siera un augļu uzkodu dēlītis).


    Sastāvdaļas:


    450 g svaigu zemeņu, nomazgātu
    1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1/4 tējkarotes ēdamā rožūdens
    2 ½ ēdamkarotes medus
    1/4 tējkarotes citrona miziņas
    1/4 tējkarotes sasmalcinātu piparmētru lapu
    Dekorēšanai: svaigas veselas piparmētru lapas un citrona miziņa (pēc izvēles)

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
    2. Sagatavo zemenes: noņemiet zemeņu galotnes un balto daļu. Pārgrieziet zemenes uz pusēm un ievietojiet lielā bļodā. Pievienojiet vaniļu, rožūdeni, medu, citrona miziņu un piparmētru.
    3. Vienmērīgi izklājiet zemeņu maisījumu pa cepamo trauku. Cepiet 35 minūtes, pa vidu apmaisot.
    4. Uzmanīgi pārvietojiet ceptās zemenes lielā bļodā. Saspaidiet ar dakšiņu, līdz izdalās sula, bet daži zemeņu gabaliņi joprojām ir redzami.
    5. Ļauj atdzist 5–10 minūtes. Dekorē ar citrona miziņu un piparmētru (pēc izvēles).

    Rezultāts: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties