Brokastīs uzsmērējiet pistāciju sviestu uz grauzdiņiem, pievienojiet smūtijiem, pārlejiet ceptiem saldajiem kartupeļiem utt.
Sastāvdaļas:
3 tases neapstrādātu lobītu pistāciju
Sāls
Pagatavošana:
1. Novietojiet cepeškrāsns restes cepeškrāsns vidū un uzkarsējiet līdz 175°C. Izklājiet pistācijas uz lielas cepšanas paplātes.
2. Kad cepeškrāsns ir uzkarsēta, uz 5 minūtēm novietojiet cepšanas paplāti ar pistācijām uz vidējā restes. Pēc tam labi samaisiet pistācijas un ievietojiet atpakaļ cepeškrāsnī. Cepiet, līdz pistācijas ir smaržīgas un viegli apbrūnējušas (vēl 3–5 minūtes).
3. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist apmēram 10 minūtes. Kamēr pistācijas vēl ir siltas, pārlieciet tās virtuves kombainā. Pulsējiet, līdz pistācijas no miltiem līdzīgām drupačām ir pārvērtušās gludā, krēmīgā, sviestam līdzīgā konsistencē. Šis process var aizņemt kādu laiku, tāpēc, iespējams, ik pa laikam būs jāapstājas, lai nokasītu bļodas malas.
4. Nogaršojiet un pievienojiet sāli pēc garšas. Vēlreiz īsi samaisiet, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos.
5. Pirms pārliešanas hermētiskā traukā ļaujiet pistāciju sviestam atdzist līdz istabas temperatūrai. Uzglabājiet istabas temperatūrā līdz 1 nedēļai vai ledusskapī līdz 4 nedēļām.
Rezultāts: apmēram 24 ēdamkarotes pistāciju sviesta
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties