Čia sēklu pudiņš ar datelēm un pistācijām – dabiski saldināta uzkoda vai deserts.
Lieliska brokastu ideja!
Sastāvdaļas:
1 glāze nesaldināta mandeļu piena (vai cita piena pēc jūsu izvēles)
2–3 MEDJOOL dateles, bez kauliņiem, rupji sakapātas
2 ēdamkarotes pistāciju riekstu, nesālītu, nomizotu, sakapātu
1/4 tējkarotes malta kardamona
1/4 tējkarotes malta kanēļa
1/4 glāzes čia sēklu
Svaigas ogas pasniegšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Mazā katliņā uz vidēji lielas uguns, nepārtraukti maisot, uzkarsē pienu, līdz tas gandrīz uzvārās. Noņem no uguns un nekavējoties iemaisa dateles, pistācijas, kardamonu un kanēli. Mērcē apmēram 15–20 minūtes, lai dateles un pistācijas kļūtu mīkstas un piens iegūtu garšu.
2. Ielej piena, dateļu un pistāciju maisījumu blenderī vai virtuves kombainā un sablendē līdz gludai masai.
3. Pārlej piena maisījumu bļodā un iemaisa čia sēklas. Ļauj nostāvēties apmēram 5 minūtes, pēc tam vēlreiz samaisa. Ielejiet mazākās bļodiņās. Pārklājiet un atdzesējiet ledusskapī uz dažām stundām (vai nakti).
4. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar sasmalcinātām pistācijām un svaigām ogām. Pasniedziet pudiņu aukstu. Ļoti garšīgi!
Rezultāts: 3 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties