Indijas rīsi ar dārzeņiem (Biryani)

    Birjāni ir klasisks indiešu ēdiens, ko tradicionāli gatavo no basmati rīsiem.

    Izmēģiniet šo vegānisko versiju!

    Sastāvdaļas:


    250 g basmati rīsu (1¼ glāzes)
    2 ēdamkarotes rapšu eļļas
    3 vidēji sarkani sīpoli, sasmalcināti
    1/2 tējkarotes sāls
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 ēdamkarote garam masala garšvielu maisījuma
    1 ēdamkarote malta kumina
    1 tējkarote malta koriandra
    1 tējkarote malta kurkuma
    1 tējkarote čili pulvera
    3 kardamona pākstis, bez sēklām un samaltas
    400 g saldētu zirņu (~3 glāzes)
    250 g brokoļu ziedkāpostu (1 brokolis)
    400 ml dārzeņu buljona (1½ glāzes)
    200 ml kokosriekstu piena (3/4 glāzes)
    100 g spinātu (2 lielas saujas)
    15 g sasmalcinātas piparmētras vai koriandra


    Pagatavošana:


    1. Pirms sākat, nosveriet rīsus un atstājiet tos ievilkties bļodā ar ūdeni, līdz esat gatavi tos lietot.
    2. Uzkarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas lielā katlā ar vāku (uz vidējas uguns). Pievienojiet sīpolus un pievienojiet 1/2 tējkarotes sāls. Apcepiet sīpolus, maisot, 10 minūtes.

    3. Pārlieciet apceptos sīpolus uz šķīvja un katlā uzkarsējiet vēl vienu ēdamkaroti eļļas. Pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku un garšvielas un apcepiet, līdz tie kļūst smaržīgi (apmēram 4 minūtes). Pēc tam nokāsiet izmērcētos rīsus un pievienojiet katlam; sajauciet ar garšvielām.

    4. Pievienojiet arī zirņus, brokoļus, buljonu un kokosriekstu pienu un labi samaisiet. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai uz lēnas uguns, tad cieši pārklājiet un vāriet bez traucējumiem 20 minūtes.

    5. Noņemiet vāku un iemaisiet spinātus (līdz tie ir uzsiluši un apvītuši). Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Uzlieciet apceptos sīpolus virs rīsiem.

    6. Kad rīsi ir gatavi un viss ūdens ir uzsūcies, pārklājiet vēlreiz un ļaujiet tiem nostāvēties 5 minūtes. Ja nepieciešams, pārklājiet un vāriet vēl 5 minūtes.

    7. Pasniedzot, dekorējiet ar sasmalcinātām koriandra vai piparmētru lapām.

    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: forkfulofplants.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties