Turku zirņu salāti

    Sastāvdaļas:


    2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
    1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
    1 tējkarote franču Dižonas sinepju
    1 tējkarote jūras sāls
    Svaigi malti melnie pipari
    3 tases vārītu turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens
    2 tases dzeltenu un sarkanu vīnogu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
    1/2 liela gurķa, sagriezta kubiņos
    1/2 tases marinētu sarkano sīpolu
    1/2 tases KALAMATA olīvu, bez kauliņiem, pārgrieztu uz pusēm
    1/2 tases sasmalcinātu svaigu pētersīļu
    1/4 tases sasmalcinātu svaigu diļļu
    1/4 tases sasmalcinātu svaigu piparmētru (un veselas lapas dekorēšanai)


    Pagatavošana:


    1. Lielā bļodā sakuļ kopā olīveļļu, citrona sulu, ķiploku, sinepes, sāli un dažas šķipsniņas piparu.
    2. Pievieno turku zirņus, tomātus, gurķus, marinētus sīpolus un olīvas un samaisa. Pēc tam pievieno pētersīļus, dilles un piparmētru un vēlreiz samaisa.
    3. Pēc garšas pievieno papildu garšvielas, dekorē ar svaigām piparmētru lapām un pasniedz. Garšīgi!

    Iznākums: 4–6 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties