Saldskābā čili mērce ir galvenā sastāvdaļa šajā Taizemes iedvesmotajā receptē!
Tā piešķir īpašu garšu liellopu gaļai, rīsiem un dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
1/3 tase grauzdētu nesālītu Indijas riekstu (vai zemesriekstu)
1 ēdamkarote rapšu eļļas (vai citas parastas cepamās eļļas)
500 g maltās liellopu gaļas
1 mazs sīpols, smalki sagriezts
2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
3 ēdamkarotes sasmalcinātu koriandra lapu vai lociņu
Mērce ēdiena gatavošanai:
2 ēdamkarotes saldskābās čili mērces
2 ēdamkarotes zivju mērces
2 ēdamkarotes rīsu etiķa (var aizstāt ar ābolu sidra etiķi)
1 ēdamkarote austeru mērces
1 ēdamkarote tumšās sojas mērces
Mērce pārliešanai:
1 ķiploka daiviņa, saspiesta ar ķiploku spiedi
3 ēdamkarotes saldskābās čili mērces
2 ēdamkarotes laima sulas (var aizstāt ar rīsu etiķi)
2 tējkarotes zivju mērces
Pasniegšanai:
JASMĪNA rīsi vai citi parastie rīsi pēc jūsu izvēles
Tvaicēti vārīti dārzeņi (piemēram, brokoļi, ziedkāposti, sparģeļi, zirņi) vai svaigi dārzeņi (piemēram, gurķi, sasmalcināti kāposti, burkāni, lapu zaļumi, redīsi); plus koriandru, sasmalcinātu sarkano sīpolu.
Pagatavošana:
1. Mērces pagatavošana: Bļodā sajauciet mērces sastāvdaļas; nolieciet malā.
2. Gatavošanas mērces pagatavošana: Citā bļodā sajauciet tieši tās sastāvdaļas; nolieciet malā.
3. Uzkarsējiet nepiedegošu pannu uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet Indijas riekstus un grauzdējiet 2 minūtes. Pārlieciet uz griešanas dēļa. Kad atdzisuši, rupji sakapājiet.
4. Tajā pašā pannā uz lielas uguns uzkarsējiet eļļu. Pievienojiet ķiploku un sīpolu; apcepiet 1 minūti. Pievienojiet liellopu gaļu; cepiet, sadalot gaļu.
5. Pievienojiet gatavošanas mērci un maisot apcepiet, līdz mērce karamelizējas uz liellopu gaļas (apmēram 3-4 minūtes).
6. Pasniedziet liellopu gaļu ar rīsiem un dārzeņiem pēc jūsu izvēles. Apkaisiet ar gatavošanas mērci, grauzdētiem Indijas riekstiem un koriandru.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: receptineats.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties