Taizemes liellopa gaļas bļodas ar saldo čili mērci

    Saldskābā čili mērce ir galvenā sastāvdaļa šajā Taizemes iedvesmotajā receptē!
    Tā piešķir īpašu garšu liellopu gaļai, rīsiem un dārzeņiem.

    Sastāvdaļas:


    1/3 tase grauzdētu nesālītu Indijas riekstu (vai zemesriekstu)
    1 ēdamkarote rapšu eļļas (vai citas parastas cepamās eļļas)
    500 g maltās liellopu gaļas
    1 mazs sīpols, smalki sagriezts
    2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    3 ēdamkarotes sasmalcinātu koriandra lapu vai lociņu

    Mērce ēdiena gatavošanai:
    2 ēdamkarotes saldskābās čili mērces
    2 ēdamkarotes zivju mērces
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa (var aizstāt ar ābolu sidra etiķi)
    1 ēdamkarote austeru mērces
    1 ēdamkarote tumšās sojas mērces

    Mērce pārliešanai:
    1 ķiploka daiviņa, saspiesta ar ķiploku spiedi
    3 ēdamkarotes saldskābās čili mērces
    2 ēdamkarotes laima sulas (var aizstāt ar rīsu etiķi)
    2 tējkarotes zivju mērces

    Pasniegšanai:
    JASMĪNA rīsi vai citi parastie rīsi pēc jūsu izvēles
    Tvaicēti vārīti dārzeņi (piemēram, brokoļi, ziedkāposti, sparģeļi, zirņi) vai svaigi dārzeņi (piemēram, gurķi, sasmalcināti kāposti, burkāni, lapu zaļumi, redīsi); plus koriandru, sasmalcinātu sarkano sīpolu.

    Pagatavošana:


    1. Mērces pagatavošana: Bļodā sajauciet mērces sastāvdaļas; nolieciet malā.
    2. Gatavošanas mērces pagatavošana: Citā bļodā sajauciet tieši tās sastāvdaļas; nolieciet malā.
    3. Uzkarsējiet nepiedegošu pannu uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet Indijas riekstus un grauzdējiet 2 minūtes. Pārlieciet uz griešanas dēļa. Kad atdzisuši, rupji sakapājiet.
    4. Tajā pašā pannā uz lielas uguns uzkarsējiet eļļu. Pievienojiet ķiploku un sīpolu; apcepiet 1 minūti. Pievienojiet liellopu gaļu; cepiet, sadalot gaļu.
    5. Pievienojiet gatavošanas mērci un maisot apcepiet, līdz mērce karamelizējas uz liellopu gaļas (apmēram 3-4 minūtes).
    6. Pasniedziet liellopu gaļu ar rīsiem un dārzeņiem pēc jūsu izvēles. Apkaisiet ar gatavošanas mērci, grauzdētiem Indijas riekstiem un koriandru.

    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: receptineats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties