Ceptas cukini šķēles ar mērci ir lieliska uzkoda vai piedeva!
Receptē ir iekļauti padomi, kas palīdzēs pagatavot šīs uzkodas bezglutēna versiju.
Sastāvdaļas:
400 g cukini (apmēram 2 cukini)
2 olas
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarotes grauzdētas sezama eļļas
1/4 glāzes (40 g) kartupeļu vai kukurūzas cietes (bezglutēna versijai) vai universālo miltu
2 ēdamkarotes augu eļļas (vai jebkuras neitrālas eļļas)
Mērcei:
2 ēdamkarotes parastas sojas mērces (TAMARI mērce vai COCONUT AMINOS mērce bezglutēna versijai)
2 ēdamkarotes rīsu etiķa vai ābolu sidra etiķa
1 ēdamkarote sezama eļļas
1 tējkarote sezama sēklu
1/2 tējkarotes GOCHUGARU (korejiešu čili pipari) vai citu čili piparu, kas jums ir (asumam)
Pagatavošana:
1. Sagrieziet cukini ½ centimetru biezās šķēlēs; nogrieziet galus. Izkārtojiet cukini šķēles vienā kārtā uz griešanas dēļa.
2. Vienmērīgi apkaisiet sāli abās cukini šķēļu pusēs. Ļaujiet 10 minūtes pastāvēt, lai sāls varētu "izvilkt" lieko šķidrumu. Pēc tam nosusiniet cukīni ar tīru papīra dvieli, lai noņemtu lieko mitrumu.
3. Sagatavojiet seklu bļodu ar kukurūzas cieti vai universālajiem miltiem. Vienmērīgi apviļājiet cukīni šķēles miltos. Nokratiet lieko kukurūzas cieti vai miltus.
4. Izklājiet pārklātās šķēles vienā kārtā uz lielas cepšanas pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Tikai nelieciet šķēles vienu virs otras!
5. Pēc tam nelielā bļodā sakuļiet olas un sezama eļļu; nolieciet malā.
6. Uzkarsējiet 1 ēdamkaroti augu eļļas lielā pannā uz vidējas uguns. Iemērciet cukīni šķēli olu maisījumā un ievietojiet pannā. Atkārtojiet, līdz panna ir pilna trīs ceturtdaļas. Tikai nepārpildiet pannu — jums būs jācep partijās.
7. Apcepiet šķēles no katras puses, līdz tās ir skaisti brūnas (apmēram 2-3 minūtes no katras puses). Pārvietojiet apceptās šķēles uz restēm vai šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieļiem, lai notecinātu lieko eļļu.
8. Visbeidzot, nelielā bļodā sajauciet iepriekš minētās mērces sastāvdaļas. Pasniedziet ceptās cukini šķēles ar mērci. Labu apetīti!
Porcijas: 4
Recepte: christieathome.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties