Korejiešu rīsi ar olu (Gyeran Bap)

    Korejiešu rīsi ar olu ir lieliski piemēroti brokastīm, pusdienām vai vakariņām.

    Pagatavojami tikai 10 minūtēs (ja jums ir iepriekš pagatavoti rīsi).

    Sastāvdaļas:


    1 ½ glāzes (280 g) pagatavotu īsgraudu rīsu (vai JASMĪNU rīsu)
    1 ola
    1 ēdamkarote nesālīta sviesta
    1/2 tējkarotes grauzdētas sezama eļļas
    1 ēdamkarote parastas sojas mērces (pēc garšas)
    1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu
    1 ēdamkarote smalki sagrieztu lociņu
    1/2 tējkarotes augu eļļas (vai jebkuras neitrālas eļļas)

    Papildinājumi pēc izvēles:
    kimči, tunča konservs, grauzdētas jūraszāļu pārslas, avokado, grauzdēti burkāni/spināti/cukini.


    Pagatavošana:


    1. Ja jums nav iepriekš pagatavotu rīsu, pagatavojiet tos tagad. Vairākas reizes noskalojiet 110 gramus (vai 1/2 mērglāzes) negatavotu rīsu zem auksta ūdens (līdz ūdens tek dzidrs).
    2. Ievietojiet noskalotos rīsus vidēja lieluma katlā. Pēc tam piepildiet katlu ar aukstu ūdeni. Pirms vārīšanas ļaujiet rīsiem 20–30 minūtes iemērkties ūdenī.
    3. Novietojiet katlu ar rīsiem uz plīts. Pārklājiet ar vāku un uz vidējas uguns uzvāriet.

    4. Kad ūdens vārās, samaziniet uguni līdz minimumam; atstājiet katlu pārklātu. Vāriet uz mazas uguns 12–14 minūtes (līdz lielākā daļa ūdens ir iztvaikojusi). Ja katla apakšā vēl ir palicis ūdens, turpiniet vārīt uz mazas uguns, līdz viss ūdens ir iztvaikojis.

    5. Noņemiet katlu no uguns un atstājiet pārklātu vēl 10–12 minūtes, lai rīsi tvaicētu. Rīsi būs lipīgi (bet ne slapji), kad tie būs gatavi; uzirdiniet rīsus.

    6. Samaisiet karstos vārītos rīsus ar sviestu. Ievietojiet rīsus lielā bļodā. Ja ledusskapī ir palikuši vārīti rīsi, uzsildiet tos mikroviļņu krāsnī 2–3 minūtes.

    7. Uzkarsējiet nepiedegošu pannu uz vidējas uguns, pievienojiet eļļu un izcepiet olu. Cepiet, līdz baltums ir gandrīz sacietējis, bet dzeltenums ir šķidrs. Lai dzeltenums ātrāk izvārītos, pārlejiet olu nedaudz karstas eļļas. Tas palīdzēs dzeltenumam izcepties tikpat ātri kā baltumam. PIEZĪME. Ja vēlaties olas ar sausākām malām, pievienojiet vairāk eļļas. Ja nevēlaties kraukšķīgas malas, ieziežiet pannu tikai viegli; izcepiet olu, samaziniet siltumu līdz vidēji zemam un pārklājiet ar vāku, līdz dzeltenums ir sacietējis. Ja jums garšo olu kultenis, vispirms sakuļ olu un pēc tam apcep to pannā ar eļļu uz mazas uguns, lēnām virzot lāpstiņu no pannas malām uz centru.

    8. Novietojiet cepto olu virs rīsiem un sviesta. Garšojiet ar sezama sēklām, sezama eļļu, sasmalcinātiem lociņiem un sojas mērci (vairāk pasniegšanas ieteikumu skatiet augšpusē).

    Iznākums: 1 porcija
    Recepte: christieathome.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties