Šis ir atsvaidzinošs, krēmīgs, bezglutēna deserts, kam nepieciešamas 4 sastāvdaļas.
Sastāvdaļas:
800 grami zemeņu (pilnībā nogatavojušās un nomazgātas)
1/2 glāze (80 g) mini tapiokas pērļu
1/2 glāze (125 ml) saldināta iebiezinātā piena (vegāniskai versijai izmantojiet iebiezināto kokosriekstu pienu)
400 ml pilnpiena kokosriekstu piena, istabas temperatūrā (vai varat izmantot krējumu)
svaigas piparmētru lapas pasniegšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē katlā 1250 ml ūdens (vai 5 glāzes ūdens) līdz vārīšanās temperatūrai uz lielas uguns. Pievieno tapiokas pērles, samazina uguni līdz vidējai un vāri 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam izslēdz uguni, pārklāj katlu ar vāku un ļauj tapiokai iemērkties karstā ūdenī 10–15 minūtes (līdz tā kļūst caurspīdīga). Ja tapiokas centrā ir balts plankums, iemērc to zem vāka 2–3 minūtes.
2. Nokāš vārīto tapioku caur smalku sietu un noskalo lieko cieti zem auksta tekoša ūdens, līdz atdziest. Nokāš lieko ūdeni, pēc tam ielej tapioku lielā bļodā.
3. Atver kokosriekstu piena iepakojumu un samaisi ar dakšiņu. Pēc tam ielej kokosriekstu pienu bļodā ar tapioku.
4. Paņem 500 gramus zemeņu (atlikušās zemenes atliec vēlākam laikam); nogriez galotnes. Tad ieliec zemenes blenderī. Pievieno iebiezināto pienu un sablendē līdz gludai masai.
5. Ielej zemeņu maisījumu tapiokā ar kokosriekstu pienu; visu labi samaisi. Nogaršo pudiņu un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz iebiezinātā piena (lai deserts būtu saldāks pēc savas patikas).
6. Nogriez atlikušajām zemenēm galotnes un sagriez tās mazos kubiņos.
7. Sadali pudiņu četrās deserta bļodiņās vai glāzēs. Pārkaisi ar sagrieztajām zemenēm (vai vienkārši iemaisi tās pudiņā). Dekorē ar svaigu piparmētru un pasniedz atdzesētu!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: christieathome.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties