Sastāvdaļas:
3 vidēja lieluma banāni (nogatavojušies un tumši)
1/3 glāzes (80 g) tahini (sezama pastas), tikai pārliecinieties, ka pasta ir svaiga un ne pārāk sausa
1/4 glāzes (60 ml) kļavu sīrupa
3 ēdamkarotes (40 g) kokosriekstu cukura
2 ēdamkarotes (15 g) maltu linsēklu
2 ēdamkarotes (30 ml) mandeļu piena
2 tējkarotes vaniļas pastas (vai vaniļas ekstrakta)
1 ¼ (150 g) glāzes speltas miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
1/2–3/4 glāzes (90–135 g) šokolādes skaidiņu (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.
2. Ievieto nomizotos banānus lielā bļodā un sasmalcini līdz gludai masai (ar dažiem gabaliņiem).
3. Pēc tam bļodā ar banāniem pievieno šķidrās sastāvdaļas: tahini, kļavu sīrupu, kokosriekstu cukuru, linsēklas, mandeļu pienu un vaniļas pastu (vai ekstraktu). Visu labi samaisi.
4. Atsevišķā bļodā izsijājiet speltas miltus, cepamo pulveri un sāli. Sausās sastāvdaļas ieberiet bļodā ar mitrajām sastāvdaļām un samaisiet, līdz iegūstat stingru mīklu. Pievienojiet apmēram 1/2 tases šokolādes skaidiņu (ja izmantojat); izmantojiet lāpstiņu, lai tās ielocītos mīklā.
5. Ietaukojiet nelielu cepamtrauku un ielejiet tajā mīklu. Izmantojiet lāpstiņu, lai izlīdzinātu mīklu. Ja izmantojat šokolādes skaidiņas, pārkaisiet vēl 1/4 tases maizes uz maizes virsmas.
6. Ievietojiet banānu maizi cepeškrāsnī un cepiet 50–60 minūtes (līdz tā ir pilnībā izcepusies un virspuse ir brūna). Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist. Labu apetīti!
Rezultāts: 8 banānu maizes šķēles
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties