Sastāvdaļas:
Ceptiem brokoļiem un lēcām:
400 grami mazu brokoļu ziedkāpostu (apmēram 5 glāzes)
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 ½ tējkarotes ķiploku pulvera
Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
1 glāze vārītu brūno vai zaļo lēcu (pieejamas arī konservētas lēcas)
1/2 tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
1 tējkarote kļavu sīrupa
Salātu mērcei:
3/4 glāzes “neapstrādātu” Indijas riekstu, iemērktu vismaz 2 stundas; nokāš ūdeni
3 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes uztura rauga
1 ēdamkarote kaperu
2 ½ ēdamkarotes citrona sulas
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ½ tējkarote franču sinepju Dižonas
1 tējkarote (vegāniskās) Vorčesteršīras mērces
1 tējkarote kļavu sīrupa
jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
1/3 glāzes + 2 ēdamkarotes ūdens (un vairāk, ja nepieciešams)
Citas sastāvdaļas:
300 grami FUSILLI (vai citu makaronu)
sasmalcināti svaigi maurloki (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C; izklāj divas cepamās pannas ar cepampapīru.
2. Uz pirmās cepamās pannas sajauc brokoļu ziedkāpostus, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 tējkaroti ķiploku pulvera, sāli un piparus. Samaisa, lai brokoļi vienmērīgi pārklātos ar garšvielām. Izklāj vienā kārtā un cep, līdz tie nedaudz mīksti un karamelizējas (apmēram 15–20 minūtes).
3. Nokāš lēcas un izvieto uz citas cepamās pannas. Apslaka ar atlikušo ēdamkaroti olīveļļas; Apkaisiet ar atlikušo 1/2 tējkaroti ķiploku pulvera un malto kūpināto papriku, kļavu sīrupu, sāli un pipariem. Samaisiet lēcas un pēc iespējas vienmērīgāk izklājiet tās uz cepšanas paplātes. Cepiet cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes (220°C).
4. Pagatavojiet mērci. Blenderī lielā ātrumā sablendējiet mērces sastāvdaļas līdz gludai masai: notecinātus Indijas riekstus, ķiplokus, uztura raugu, kaperus, citronu sulu, olīveļļu, Dižonas sinepes, Vorčesteršīras mērci, kļavu sīrupu, sāli, piparus un ūdeni. Mērcei jābūt krēmīgai, bet joprojām diezgan šķidrai. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl garšvielas vai ūdeni; pēc tam nolieciet malā.
5. Vāriet makaronus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Noteciniet, pēc tam noskalojiet vārītos makaronus zem auksta ūdens, lai tie ātri atdzistu. Samaisiet žāvētos un atdzesētos makaronus ar grauzdētiem brokoļiem, lēcām, vegānu salātu mērci un papildu šķipsniņu sāls un piparu. Pasniedzot varat arī pārkaisīt ar sasmalcinātiem maurlokiem.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: thefirstmess.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties