Lēcas ar saldajiem kartupeļiem, Harissa mērci un kokosriekstu pienu

    Šīs lēcas īpaši labi sader ar saldajiem kartupeļiem, taču tās lieliski saderētu arī ar rīsiem, kuskusu vai vienkārši ar maizi.

    Sastāvdaļas:


    4 vidēji saldie kartupeļi
    1 ēdamkarote olīveļļas
    1 liels šalotes sīpols, smalki sagriezts
    2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
    3/4 tējkarotes malta kumina
    3/4 tējkarotes malta koriandra
    3/4 tējkarotes kumina
    2 ēdamkarotes tomātu pastas
    3 ēdamkarotes HARISSA mērces
    1 glāze sausu franču zaļo lēcu
    1 ½ glāzes dārzeņu buljona
    1 bundža (400 ml) pilnpiena kokosriekstu piena
    2 glāzes sasmalcināta kāposta
    jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
    1/2 glāze svaiga, sasmalcināta koriandra
    laims vai laima daiviņas (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sadursta saldajos kartupeļos ar dakšiņu. Izklāj cepšanas pannu ar foliju un pievieno saldos kartupeļus. Cep 1 stundu (līdz mīksti).
    2. Tikmēr sagatavo lēcas: Uzkarsē lielu katlu uz vidējas uguns; kad karsts, pievieno olīveļļu. Pievienojiet šalotes sīpolus un vāriet, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi (apmēram 5–6 minūtes). Pēc tam pievienojiet ķiploku, kuminu, koriandru un kuminu un vāriet, maisot, 30 sekundes. Pievienojiet tomātu pastu un HARISSA mērci un sautējiet 1 minūti. Pēc tam pievienojiet lēcas un vēlreiz samaisiet.

    3. Pievienojiet dārzeņu buljonu un kokosriekstu pienu un samaisiet. Pievienojiet sāli un piparus. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet siltumu. Katliņam uzlieciet vāku un vāriet uz lēnas uguns, līdz lēcas sāk mīkstināties un šķidrums ir samazinājies par apmēram trešdaļu (apmēram 25 minūtes).

    4. Pievienojiet kāpostus katliņam kopā ar lēcām un turpiniet vārīt, maisot, līdz kāposti ir uzsildīti un novītuši. Nogaršojiet lēcu un kāpostu maisījumu un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli, piparus, HARISSA mērci (pikantumam) utt.

    5. Izņemiet saldos kartupeļus no cepeškrāsns. Paņemiet vienu saldo kartupeli un pārgrieziet to uz pusēm. Ievietojiet sagatavotās lēcas saldajos kartupeļos vai virs tiem. Dekorējiet ar sasmalcinātu koriandru un pasniedziet ar citrona vai laima šķēlīti. Labu apetīti!

    Sanāk: 4–6 porcijas
    Recepte: thefirstmess.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties