Zemeņu un spinātu salāti

    Sastāvdaļas:


    150 g svaigu spinātu
    1 glāze plāni sagrieztu zemeņu
    1/3 glāzes plāni sagrieztu sarkano sīpolu
    1/2 glāzes grauzdētu pekanriekstu
    60 g sadrupināta fetas siera
    Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    Salātu mērcei:
    2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
    2 ēdamkarotes smalki sagrieztu šalotes sīpolu
    1½ ēdamkarotes medus
    1 tējkarote magoņu sēklu
    1/2 tējkarotes Dižonas franču sinepju
    1/4 tējkarotes jūras sāls
    1½ tējkarotes majonēzes (pēc izvēles)
    1/4 glāzes extra virgin olīveļļas

    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet salātu mērci: bļodā sakuļiet kopā baltvīna etiķi, šalotes sīpolus, medu, magoņu sēklas, sinepes, sāli un majonēzi (ja izmantojat). Kamēr putojat mērces sastāvdaļas, pievienojiet olīveļļu. Turpiniet putot. Vēl viens veids: Ievietojiet visas sastāvdaļas burkā ar cieši pieguļošu vāku un labi sakratiet.
    2. Ievietojiet spinātus, zemenes un sarkano sīpolu lielā bļodā. Pievienojiet nedaudz salātu mērces un visu samaisiet.
    3. Pievienojiet pekanriekstus un fetas sieru un viegli samaisiet. Pievienojiet vēl mērci, ja nepieciešams. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Labu apetīti!


    Porcijas: 4–6

    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties