Sastāvdaļas:
150 g svaigu spinātu
1 glāze plāni sagrieztu zemeņu
1/3 glāzes plāni sagrieztu sarkano sīpolu
1/2 glāzes grauzdētu pekanriekstu
60 g sadrupināta fetas siera
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
Salātu mērcei:
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu šalotes sīpolu
1½ ēdamkarotes medus
1 tējkarote magoņu sēklu
1/2 tējkarotes Dižonas franču sinepju
1/4 tējkarotes jūras sāls
1½ tējkarotes majonēzes (pēc izvēles)
1/4 glāzes extra virgin olīveļļas
Pagatavošana:
1. Pagatavojiet salātu mērci: bļodā sakuļiet kopā baltvīna etiķi, šalotes sīpolus, medu, magoņu sēklas, sinepes, sāli un majonēzi (ja izmantojat). Kamēr putojat mērces sastāvdaļas, pievienojiet olīveļļu. Turpiniet putot. Vēl viens veids: Ievietojiet visas sastāvdaļas burkā ar cieši pieguļošu vāku un labi sakratiet.
2. Ievietojiet spinātus, zemenes un sarkano sīpolu lielā bļodā. Pievienojiet nedaudz salātu mērces un visu samaisiet.
3. Pievienojiet pekanriekstus un fetas sieru un viegli samaisiet. Pievienojiet vēl mērci, ja nepieciešams. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Labu apetīti!
Porcijas: 4–6
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties