Piešķiriet saviem salātiem šo spilgto, krēmīgo mērci vai izmantojiet to kā mērci.
Sastāvdaļas:
1½ glāzes sarīvētu burkānu (1 liels vai 2 mazi burkāni)
2/3 līdz 1 glāze ūdens
1/2 glāze extra virgin olīveļļas
1/4 glāzes rīsu etiķa
1 ēdamkarote smalki sagriezta svaiga ingvera
1/2 tējkarote jūras sāls
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C; izklāj cepšanas pannu ar cepampapīru.
2. Apslaki burkānus ar olīveļļu un vienmērīgi izklāj uz cepšanas pannas. Cep 20–25 minūtes (līdz mīksti).
3. Pēc tam ievieto burkānus blenderī. Pievieno arī 2/3 glāzes ūdens, olīveļļu, rīsu etiķi, ingveru un sāli. Sablendē līdz gludai masai. Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno vēl līdz 1/3 glāzes ūdens un sablendē vēlreiz.
4. Ievieto ledusskapī līdz lietošanas brīdim.
Rezultāts: 4–6 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties