Burkānu un ingvera mērce salātiem (un vēl vairāk!)

    Piešķiriet saviem salātiem šo spilgto, krēmīgo mērci vai izmantojiet to kā mērci.

    Sastāvdaļas:


    1½ glāzes sarīvētu burkānu (1 liels vai 2 mazi burkāni)
    2/3 līdz 1 glāze ūdens
    1/2 glāze extra virgin olīveļļas
    1/4 glāzes rīsu etiķa
    1 ēdamkarote smalki sagriezta svaiga ingvera
    1/2 tējkarote jūras sāls

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C; izklāj cepšanas pannu ar cepampapīru.
    2. Apslaki burkānus ar olīveļļu un vienmērīgi izklāj uz cepšanas pannas. Cep 20–25 minūtes (līdz mīksti).
    3. Pēc tam ievieto burkānus blenderī. Pievieno arī 2/3 glāzes ūdens, olīveļļu, rīsu etiķi, ingveru un sāli. Sablendē līdz gludai masai. Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno vēl līdz 1/3 glāzes ūdens un sablendē vēlreiz.
    4. Ievieto ledusskapī līdz lietošanas brīdim.


    Rezultāts: 4–6 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties