Banānu un spinātu pankūkas

    Banānu un spinātu pankūkas - lieliska brokastu ideja!

    Sastāvdaļas:

    1 glāze (150 g) balto universālo miltu

    2 tējkarotes cepamā pulvera

    1 tējkarote kanēļa

    šķipsniņa sāls

    1 ola

    1/2 glāze (150 g) saspiestu gatavu banānu (apmēram 1 ½ gatavu banānu)

    2/3 glāzes (170 g) piena pēc jūsu izvēles (piemēram, sojas piena)

    1 glāze (50 g) noskalotu mazu spinātu

    Eļļa pannas ieziešanai (piemēram, kokosriekstu eļļa)

    Pagatavošana:

    1. Mazā bļodā saspaidiet banānus ar dakšiņu līdz gludai masai, atstājot tikai dažus mazus gabaliņus (lai saglabātu tekstūru). Nomēriet pusi glāzes saspiestu banānu (apmēram 1 ½ gatavu banānu). Nolieciet malā.

    2. Lielā bļodā sakuļiet kopā visas sausās sastāvdaļas (miltus, cepamo pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls).

    3. Blenderī pievienojiet pienu un spinātus un sablendējiet, līdz masa ir pilnīgi gluda un nav redzamas spinātu lapas.

    4. Viegli sakuļ olu bļodā. Pēc tam pievieno saspaidīto banānu un samaisa ar olu.

    5. Pie sausajām sastāvdaļām pievieno banānu-olu maisījumu un spinātu-piena maisījumu un labi samaisa (tikai nepārmaisi – mīklai jābūt nedaudz kunkuļainai).

    6. Uzkarsē nepiedegošu pannu uz vidējas uguns. Viegli ieziež ar eļļu vai sviestu. Katrai pankūkai pievieno apmēram 1/3 tases mīklas. Cep 2–3 minūtes (līdz uz virsmas parādās burbuļi), tad apgriez un cep vēl 1–2 minūtes (līdz skaisti apbrūnē). Atkārto ar atlikušo mīklu.

    7. Pasniedz pankūkas siltas ar iecienītākajām piedevām (piemēram, svaigiem augļiem, kļavu sīrupu vai jogurtu).

    Sanāk: 6 pankūkas

    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties