Sastāvdaļas:
450 g vistas filejas vai stilbiņu
3 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes franču sinepju Dižonas (derēs arī graudu sinepes)
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta vai sarīvēta
Svaigi malta sāls un melnie pipari
Pēc izvēles:
1/4 tējkarotes kajēnas piparu (ja vēlaties nedaudz asuma)
Pagatavošana:
1. Lielā bļodā sajauciet medu, sinepes, olīveļļu, ķiploku, kajēnas piparus, sāli un melnos piparus. Pievienojiet vistu un labi samaisiet, lai vista būtu pārklāta ar marinādi. Pārklājiet un ievietojiet ledusskapī uz 30–60 minūtēm. Pēc tam vistu uz grila vai cepiet cepeškrāsnī.
2. Grilējiet vistu: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Kad vista ir karsta, novietojiet to uz grila un pārklājiet ar vāku. Ir svarīgi, lai gatavošanas laikā vāks būtu aizvērts un siltums neizplūstu. Cepiet vistu 6–8 minūtes no vienas puses. Pēc 6–8 minūtēm atveriet vāku un apgrieziet vistu ar knaiblēm. Padoms: vistas fileju apgrieziet tikai vienu reizi, lai tā saglabātu sulīgumu (un lai iegūtu grila svītras!). Cepiet vistas fileju vēl 6–8 minūtes. Cepšanas laiks var nedaudz atšķirties atkarībā no vistas lieluma un griezuma, tāpēc noteikti pārbaudiet vistas iekšējo temperatūru biezākajā vietā ar pārtikas termometru. Kad iekšējā temperatūra sasniedz 74 °C, vista ir gatava — to var pārvietot uz šķīvja vai griešanas dēļa. Nekavējoties pārklājiet ar foliju, lai uzsūktu sulu, un ļaujiet vistai atpūsties 5–10 minūtes pirms griešanas. Tādā veidā jūs iegūsiet sulīgu vistas fileju!
3. Cepiet vistu cepeškrāsnī: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Novietojiet vistu uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepampapīru. Cepiet 20–30 minūtes.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties