Izbaudiet šos aveņu batoniņus istabas temperatūrā vai tieši no ledusskapja – lieliska ideja vasarai!
Starp citu, aveņu vietā varat izmantot mellenes vai zemenes.
Sastāvdaļas:
Pamatam un virskārtai:
1 ½ glāzes (138 g) auzu miltu (bezglutēna, ja vēlaties) vai universālo miltu
1 glāze (95 g) auzu pārslu (bezglutēna, ja vēlaties)
1/2 glāzes (107 g) brūnā cukura
1/4 tējkarotes cepamās sodas
1/4 tējkarotes sāls
Citrona garšai (pēc izvēles): viena citrona miziņa
8 ēdamkarotes izkausēta sviesta (vai vegāna sviesta)
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
Aveņu pildījumam:
3 glāzes svaigu vai saldētu aveņu
3 ēdamkarotes tīra kļavu sīrupa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 ēdamkarote tapiokas cietes vai arrowroot pulvera vai kukurūzas cietes
Nedaudz citrona garšai (pēc izvēles): viena citrona miziņa un viena ēdamkarote citrona sulas
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175°C. Izklājiet 20x20 cm cepšanas trauku ar cepampapīru un bagātīgi ieziežiet. Nolieciet malā.
2. Sagatavojiet pamatni un virskārtu: Lielā bļodā sajauciet auzu miltus, auzu pārslas, brūno cukuru, cepamo sodu, sāli un citrona miziņu (ja izmantojat). Pievienojiet arī izkausēto sviestu, vaniļu un mandeļu ekstraktu. Maisiet, līdz veidojas drupačas un mīkla sāk salipt kopā.
3. Ielejiet 1 ¾ tases maisījuma sagatavotajā cepšanas traukā un ievietojiet pārējo maisījumu ledusskapī (tas tiks izmantots virskārtai). Ar rokām vienmērīgi iespiediet mīklu cepšanas trauka apakšā.
4. Pēc tam pagatavojiet aveņu pildījumu: Uzlieciet vidēja lieluma katliņu uz vidējas uguns. Pievienojiet avenes, kļavu sīrupu, vaniļas ekstraktu, tapiokas miltus, citrona miziņu un sulu (ja izmantojat) un sāli. Izmantojiet koka karoti, lai nedaudz iespiestu avenes.
5. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 3 līdz 5 minūtes (līdz maisījums sabiezē). Pārlejiet maisījumu pār kūkas pamatni cepšanas traukā; vienmērīgi izklājiet ar karoti.
6. Izņemiet atlikušo maisījumu no ledusskapja. Jums vajadzētu iegūt jaukas, kunkuļainas drupačas; pārkaisiet tās pāri aveņu kārtai.
7. Cepiet apmēram 30 minūtes. Pirms ievietošanas ledusskapī ļaujiet pilnībā atdzist uz restēm. Pirms pasniegšanas ar asu nazi sagrieziet 12 vai 16 batoniņos.
Iznākums: 12–16 batoniņi
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties