Spinātu un humusa ietīšanas pusdienām

    Šīs maizītes ir lieliski piemērotas gan pusdienām, gan piknikam vai ceļojumam!

    Sastāvdaļas:

    4 lielas tortiljas

    Sauja spinātu lapu

    Gurķis, sagriezts garās, plānās šķēlēs

    2-3 maigas paprikas vai paprikas, sagrieztas šķēlītēs

    Svaigas pētersīļi (pēc izvēles)

    TOFU siers vai cits izvēlēts proteīna produkts (pēc izvēles)

    Apkaisiet ar kaņepju sēklām (pēc izvēles)

    Spinātu humusam (sanāk apmēram 1 ½ glāzes):

    1 bundža (400 g) turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens

    1/4 glāzes dārzeņu buljona (vai ūdens)

    3 ēdamkarotes svaigas citrona sulas

    2 ēdamkarotes TAHINI (sezama pastas)

    1 ķiploka daiviņa

    1/2 tējkarotes jūras sāls

    1/4 glāzes svaigu pētersīļu

    1/8 tējkarotes ķimeņu

    1/8 tējkarotes tējkarotes maltas kūpinātas paprikas

    Svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)

    1½ glāzes svaigu spinātu

    Instrukcijas:

    1. Pagatavojiet spinātu humusu: Virtuves kombainā sablendējiet turku zirņus, dārzeņu buljonu, citrona sulu, TAHINI, ķiplokus, sāli, pētersīļus, ķimenes, maltu papriku un melnos piparus, līdz viss ir labi sajaucies. Pievienojiet spinātus un vēlreiz samaisiet. Ievietojiet ledusskapī līdz lietošanas brīdim.

    2. Pagatavojiet rullīšus: Uz katras tortiljas uzklājiet apmēram 1/4 tases humusa (atstājot 1 cm no malas bez smaržas). Pēc tam pievienojiet spinātu lapas, gurķi un paprikas šķēles. Pārkaisiet ar svaigām pētersīļiem, TOFU sieru (vai citu izvēlētu olbaltumvielu) un kaņepju sēklām, ja izmantojat. Sarullējiet un ietiniet folijā. Ievietojiet ledusskapī līdz lietošanas brīdim.

    Iznākums: 4 porcijas

    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties