Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote eļļas
1 ½ ēdamkarotes karija pulvera
1/2 glāze kaltētu sarkano lēcu
1 mazs halapenjo pipars, smalki sagriezts
1 sīpols, sagriezts
3 lieli tomāti, sagriezti
1 mazs baklažāns (vai ½ liela baklažāna), sagriezts kubiņos
2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
400 ml konservēta kokosriekstu piena
1/2 glāze (120 ml) dārzeņu buljona
1 tējkarote laima sulas (1 mazs laims)
sāls un pipari (pēc garšas)
svaigs koriandrs (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē eļļu lielā pannā (vai vokpannā). Kad eļļa ir karsta, pievieno karija pulveri un apcep 2 minūtes.
2. Pēc tam pannā pievieno kaltētas sarkanās lēcas un sasmalcinātus dārzeņus (ieskaitot halapenjo piparus, sīpolu, tomātu, baklažānu un ķiploku). Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Apcep 5 minūtes (līdz visi dārzeņi un lēcas ir pārklāti ar karija pulveri).
3. Pievieno kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu un uzvāra. Kad ūdens uzvārās, samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 25–30 minūtes (līdz lēcas ir gatavas, bet nav pilnībā mīkstas).
4. Noņemiet kariju no uguns un pievienojiet laima sulu, sāli un piparus pēc garšas. Pasniedziet ar rīsiem un laima šķēlītēm. Dekorējiet ar svaigu koriandru. Ļoti garšīgi!
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties