Sastāvdaļas:
Tako pildījumam:
1 bundža (400 g) turku zirņu (vai 1 ½ glāzes vārītu turku zirņu)
4 glāzes (360 g) sasmalcinātu ziedkāpostu rozetiņu
3 ēdamkarotes eļļas (piemēram, avokado eļļas)
2 ēdamkarotes laima sulas (1 mazs laims)
2 tējkarotes ķimeņu
1/2 tējkarotes maltas paprikas
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
Sāls un pipari (pēc garšas)
Tako sastāvdaļas:
6-8 tako čaumalas (kukurūzas vai citas)
1 glāze gvakamoles (vai saspaidīta avokado ar sāli, laimu un ķiploku pulveri)
Sasmalcināti ķiršu tomāti
Koriandrs (bez kātiņa)
Sasmalcināti halapenjo pipari (Halapa pipari) – pievienojiet tikai tad, ja jums patīk ass ēdiens!
Pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 °C.
2. Kamēr cepeškrāsns karsējas, ievietojiet konservētos turku zirņus caurdurī un noskalojiet zem tekoša ūdens. Pilnībā noteciniet un novietojiet uz lielas cepšanas pannas. Tad sagrieziet ziedkāpostu nelielos gabaliņos un lieciet uz cepšanas paplātes kopā ar turku zirņiem.
3. Uz cepšanas paplātes izklājiet arī pārējās tako pildījuma sastāvdaļas (tostarp eļļu, laima sulu, ķimenes, papriku, ķiploku pulveri, sāli un piparus). Pēc tam visu samaisiet ar rokām, lai ziedkāposti un turku zirņi būtu pilnībā pārklāti ar garšvielām.
4. Ievietojiet cepšanas paplāti cepeškrāsnī (režģis cepeškrāsns vidū). Cepiet tako 25–30 minūtes (līdz turku zirņi un ziedkāposti ir apbrūnējuši un pilnībā gatavi); ziedkāpostam jābūt pietiekami mīkstam, lai to varētu viegli caurdurt ar dakšiņu vai nazi. Izņemiet no cepeškrāsns un nolieciet malā.
5. Katra tako groziņa apakšā ievietojiet 2 ēdamkarotes gvakamoles un virsū uzlieciet turku zirņu un ziedkāpostu pildījumu. Pārkaisiet arī ar sasmalcinātiem ķiršu tomātiem, halapenjo pipariem, koriandru vai citām izvēlētām piedevām. Labu apetīti!
PIEZĪME. Pirms turku zirņu un ziedkāpostu novietošanas uz cepšanas paplātes un garšvielu pievienošanas pārliecinieties, ka tie ir pilnīgi sausi. Pretējā gadījumā tie cepeškrāsnī kārtīgi neapcepsies.
Sanāk: 8 mazi tako
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties