Šī ir sildoša vistas un orzo zupa (mazas rīsu formas pastas), ko var pagatavot 30 minūtēs!
Sastāvdaļas:
Extra virgin olīveļļa
Sīpols, sasmalcināts
2 selerijas kāti, sasmalcināti
2 burkāni, nomizoti un sagriezti ½ centimetru apļos
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
Sāls un melnie pipari
450 g vistas krūtiņas gaļas
4 tases vistas buljona
2 tases ūdens
2 tējkarotes kaltēta oregano
1/2 tējkarotes kurkumas
1/2 tējkarotes sarkano piparu pārslu
3/4 tases nevārītu ORZO makaronu
1 tase saldētu zirnīšu
2 citroni (miziņa un sula)
Sasmalcināti lociņi
1/2 tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu
Pagatavošana:
1. Uzkarsē apmēram 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas lielā katlā. Pievieno sīpolu, seleriju, burkānus un ķiploku. Pievieno šķipsniņu sāls un melnos piparus. Gatavo, ik pa laikam apmaisot, apmēram 5 minūtes (līdz dārzeņi ir mīksti).
2. Pēc tam katlā pievieno vistu, vistas buljonu un ūdeni; pievieno vēl vienu šķipsniņu sāls un melnos piparus. Pievienojiet arī kaltētu oregano un citas garšvielas. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet siltumu līdz vidēji zemam un vāriet apmēram 10–15 minūtes (līdz vista ir gandrīz gatava). Noteikti noslaukiet visas putas, kas veidojas uz virsmas.
3. Izņemiet vistu no katla, novietojiet to uz šķīvja un pievienojiet katlam ORZO makaronus un zirnīšus. Palieliniet siltumu, lai vārītos uz lēnas uguns.
4. Izmantojot divas dakšiņas, saplēsiet vistas fileju mazākos gabaliņos. Pievienojiet sasmalcināto vistu katlam un vāriet, līdz ORZO makaroni ir mīksti un al dente (stingri, bet pilnībā gatavi). Tas aizņems apmēram 8 minūtes.
5. Izslēdziet siltumu un iemaisiet citrona sulu un miziņu, lociņus un svaigus pētersīļus. Ļoti garšīgi!
Rezultāts: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties