Pasniedziet šos salātus ar savu iecienītāko sieru, piemēram, halloumi, fetas sieru vai rīvētu parmezānu.
Vegāniskai šo salātu versijai sieru var arī izlaist!
Sastāvdaļas:
700 g sparģeļu, bez koksnainajiem galiem
Sāls
Extra virgin olīveļļa
3 tases vīnogu tomātu, pārgriezti uz pusēm
115 g halloumi siera
15 lielas bazilika lapas, saplēstas
Salātu mērcei:
1/4 tases baltvīna etiķa
1/4 tases extra virgin olīveļļas
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1 tējkarote sumaka, pēc izvēles
Sāls
Melnie pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Viegli apsmērē cepšanas pannu ar olīveļļu.
2. Novieto sparģeļus uz cepšanas pannas. Apkaisa ar sāli, apslaka ar olīveļļu un samaisa. Pēc tam izklāj vienā kārtā un cep karstā cepeškrāsnī 15–20 minūtes (līdz sparģeļi ir mīksti). Izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist.
3. Pagatavojiet mērci: Bļodā sakuļiet baltvīna etiķi ar olīveļļu, ķiploku un sumaku (ja izmantojat). Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.
4. Sagrieziet halloumi sieru 1,25 cm lielos kvadrātos. Uzkarsējiet ēdamkaroti olīveļļas lielā pannā uz vidējas uguns. Apcepiet halloumi sieru partijās, līdz tas ir skaisti brūns (1–2 minūtes no katras puses). Pievienojiet bļodai tomātus un apcepto halloumi sieru kopā ar salātu mērci un samaisiet. Pēc tam lieciet apceptos sparģeļus uz servēšanas šķīvja un pārkaisiet ar tomātu un halloumi siera maisījumu. Apkaisiet ar bazilika lapām. Ļoti garšīgi!
PIEZĪME. Halloumi siera vietā varat izmantot fetas vai parmezāna sieru, taču tos necepiet un nejauciet ar salātu mērci. Vienkārši sadrupiniet fetas sieru vai pārkaisiet ar parmezāna sieru tieši pirms salātu pasniegšanas.
Porcijas: 6
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties