Sastāvdaļas:
1 glāze kvinojas
1 citrons
1 tējkarote oregano
3/4 tējkarotes košera sāls
1/4 tējkarotes melno piparu
1/4 glāze extra virgin olīveļļas
4 lociņi (baltās un zaļās daļas)
2 paprikas (sarkanas, dzeltenas vai oranžas)
1/2 glāze Kalamatas olīvu bez kauliņiem, notecinātas
1 gurķis
1/2 glāze sadrupināta fetas siera
Pagatavošana:
1. Kvinoju rūpīgi noskalojiet zem auksta tekoša ūdens. Gatavojiet saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
2. Kamēr kvinoja vārās, pasniegšanas bļodā pievienojiet citrona sulu un miziņu kopā ar oregano, sāli un pipariem. Iemaisiet olīveļļu. Nogaršojiet un pielāgojiet garšvielas pēc savas gaumes.
3. Kad kvinoja ir mīksta un gatava, pievienojiet to bļodā ar mērci. Samaisiet, lai pārklātu mērci, un ļaujiet kvinojai to uzsūkt. Pirms dārzeņu pievienošanas ļaujiet tai pilnībā atdzist.
4. Kamēr kvinoja atdziest, sagrieziet dārzeņus, pievienojot tos kvinojai. Nogrieziet un sagrieziet lociņus, sagrieziet papriku un ar nazi pārvelciet olīvas, lai tās sadalītu mazākos gabaliņos. Gurķi pārgrieziet uz pusēm, tad četrās daļās un sagrieziet šķēlēs. Pievienojiet bļodā un samaisiet. Pabeidziet ar fetas sieru un pasniedziet. Varat to padarīt vēl gardāku, dekorējot ar svaigām oregano lapām, bet tas nav obligāti.
Porcijas: 8
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties