Mandeļu un čia sēklu sviests

    Sastāvdaļas:


    300 g mandeļu (2 glāzes)
    1/4 tējkarotes sāls
    2 tējkarotes kanēļa (pēc izvēles)
    3 ēdamkarotes čia sēklu

    Pagatavošana:


    1. Izklājiet mandeles uz cepšanas paplātes; cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 8–10 minūtes. Mandelēm vajadzētu aptumšot un sākt smaržot pēc grauzdētiem riekstiem.
    2. Ļaujiet mandelēm atdzist 5 minūtes. Ievietojiet tās blenderī kopā ar kanēli un sāli. Blendējiet ar 1 minūtes intervālu, nokasot blendera malas (ja nepieciešams).
    3. Sākumā tās pārvērtīsies sasmalcinātos riekstos, tad rupjās drupačās un visbeidzot smalkās, mitrās drupačās. Šajā posmā tās sāks salipt kopā un galu galā sablendēsies līdz sviesta konsistencei.
    4. Kad esat ieguvis gludu riekstu tekstūru, pievienojiet čia sēklas blenderī. Blendējiet līdz gludai masai.


    PIEZĪME. Esiet pacietīgi, gatavojot mājās gatavotu riekstu sviestu! Ja izmantojat mazākas jaudas blenderi vai virtuves kombainu, process var aizņemt nedaudz ilgāku laiku. Vienkārši esiet pacietīgi, nokasot bļodas malas (ja nepieciešams), un drīz vien jums būs gards mājās gatavots riekstu sviests!


    Recepte: forkfulofplants.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties