Vegāns terijaki tofu un ziedkāposti

    Izmēģiniet šo japāņu iedvesmoto recepti!

    Iesakām pasniegt ar rīsiem un jūsu izvēlētiem dārzeņiem.

    Sastāvdaļas:

    400 g TOFU bloka, piespiesta ar svaru (piemēram, biezā pannā) un sagriezta kubiņos

    1 ziedkāposts, sagriezts ziediņos

    2 ēdamkarotes kukurūzas miltu

    60 ml sojas mērces (1/4 glāzes)

    60 ml ūdens (1/4 glāzes)

    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

    1 tējkarote sezama eļļas

    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

    1 tējkarote svaiga ingvera, sarīvēta

    1 ½ ēdamkarotes rīsu etiķa

    Pasniegšanai (pēc izvēles):

    600 g vārītu rīsu (3 glāzes)

    1 sauja tvaicētu dārzeņu (vienā bļodā)

    4 tējkarotes sezama sēklu

    Sasmalcināti lociņi

    Pagatavošana:

    1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.

    2. Izklājiet sagriezto TOFU un ziedkāposta ziediņus uz lielas cepšanas paplātes vai cepamtrauka. Apkaisiet ar 2 ēdamkarotēm kukurūzas cietes, samaisiet un cepiet cepeškrāsnī 10 minūtes.

    3. Tikmēr nelielā pannā sajauciet sojas mērci, ūdeni, kļavu sīrupu, sezama eļļu, ķiploku, ingveru un rīsu etiķi. Novietojiet uz vidējas uguns un vāriet 10 minūtes (līdz nedaudz sabiezē).

    4. Pēc 10 minūtēm izņemiet ziedkāpostu un TOFU no cepeškrāsns un pārlejiet tiem sagatavoto mērci. Maisiet, lai visi gabaliņi būtu pārklāti ar mērci. Mērcei vajadzētu sabiezēt, sajaucoties ar kukurūzas cietes slāni (uz TOFU un ziedkāposta gabaliņiem).

    5. Atgrieziet cepeškrāsnī un cepiet vēl 10 minūtes.

    6. Pasniedziet ar rīsiem, svaigiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Apkaisiet ar sezama sēklām un lociņiem. Ļoti garšīgi!

    Iznākums: 4 porcijas

    Recepte: forkfulofplants.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties