Šis ir aromātisks vegānu plovs ar brūnajiem rīsiem, saldajiem kartupeļiem, turku zirņiem un valriekstiem.
Sastāvdaļas:
2 tējkarotes olīveļļas
4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote svaiga ingvera, sasmalcināta
1 sīpols, sasmalcināts
1 glāze (200 g) brūno rīsu
1/2 glāze (50 g) valriekstu
1 liels saldais kartupelis (650 g), sagriezts 2-3 cm kubiņos
1/2 glāze (75 g) žāvētu dzērveņu
1 tējkarote malta kumina
1/2 tējkarote malta koriandra
1/2 tējkarote malta kanēļa
1 apelsīns (miziņa sarīvēta)
1 bundža (400 g) turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens
1 ½ glāzes (350 ml) dārzeņu buljona
Puse citrona (izspiesta sula)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
2. Uzkarsē eļļu lielā, karstumizturīgā pannā uz vidējas uguns (ja jums tādas nav, skatiet citu metodi zemāk). Vispirms uz plīts virsmas 5 minūtes apcep sīpolu, ķiploku un ingveru (līdz tie ir mīksti un zeltaini brūni).
3. Pēc tam pievieno rīsus un valriekstus. Maisot apcep 2 minūtes (līdz tie kļūst viegli smaržīgi).
4. Ja tev nav cepeškrāsnij piemērotas pannas: cepeškrāsnij piemērotā pannā sajauc sīpolu, ķiploku un ingveru ar eļļu. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10–15 minūtes (līdz tie ir mīksti). Pēc tam pievieno rīsus un valriekstus un samaisi, lai tie labi pārklātos ar eļļu.
5. Pievieno pārējās sastāvdaļas pannai, pārliecinoties, ka dārzeņu buljons pilnībā pārklāj rīsus. Pārklāj trauku ar vāku (vai divām folijas kārtām) un ievieto cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
6. Pēc 40 minūtēm noņem vāku (vai foliju) un ar dakšiņu uzirdina plovu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus; iemaisa citrona sulu. Lai rīsi būtu pūkaināki, izņem trauku no cepeškrāsns, atkal pārklāj un ļauj nostāvēties 10 minūtes, lai rīsi tvaicētu.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: forkfulofplants.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties