Sastāvdaļas:
1 kg laša filejas
3/4 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1/4 glāzes majonēzes
1 ½ glāzes sadrupināta fetas siera (apmēram 200 g)
1/4 glāzes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu
1 tējkarote smalki sarīvētas citrona miziņas
1 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
Citrona šķēles (pasniegšanai)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Izklāj lielu cepšanas pannu ar foliju un ieziež ar taukvielām.
2. Novieto lasi uz sagatavotās pannas ar ādu uz augšu (ādu pārkaisa ar sāli un pipariem un apsmērē ar majonēzi).
3. Bļodā sajauc fetas sieru, pētersīļus, dilles, citrona miziņu un ķiploku (fetas sieru atstāj sadrupinātu). Pārklāj maisījumu ar lasi, kas ir pārklāts ar majonēzi.
4. Cep lasi apmēram 25 minūtes. Pasniedz siltu ar citrona šķēlītēm. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: delish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties