Sastāvdaļas:
1/2 glāze saspaidītu banānu (apmēram 1 liels gatavs banāns) – jo gatavāks banāns, jo saldākas būs pankūkas
1 glāze (240 ml) nesaldināta mandeļu piena (vai jebkura cita piena pēc jūsu izvēles)
2 ēdamkarotes (30 ml) vieglas olīveļļas
2 ēdamkarotes (30 ml) kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja: agaves sīrupa, (kokosriekstu) cukura – ja banāns ir ļoti gatavs, saldinātāju var nelikt)
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 ½ glāzes (180 g) universālo miltu + 1 ēdamkarote zemeņu rullēšanai
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
1 glāze (140 g) zemeņu (svaigas ir labākas nekā saldētas)
Pagatavošana:
1. Nomizojiet un saspaidiet banānu. Ir svarīgi, lai būtu tieši 1/2 glāze saspaidītu banānu, pretējā gadījumā pankūkas būs pārāk mitras un neizcepsies pareizi.
2. Sīki sakapājiet svaigas zemenes. Ievietojiet nelielā bļodā, pievienojiet ēdamkaroti miltu un samaisiet, līdz tās ir labi pārklātas. Nolieciet malā.
3. Citā bļodā sajauciet saspaidītu banānu, mandeļu pienu, vaniļas ekstraktu, olīveļļu un kļavu sīrupu. Saputojiet līdz gludai masai.
4. Pēc tam pievienojiet miltus, kanēli un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisiet līdz gludai masai.
5. Iemaisiet smalki sagrieztas zemenes.
6. Uzkarsējiet pankūku pannu ar nepiedegošu pārklājumu uz vidējas uguns. Viegli apsmērējiet pannas virsmu ar olīveļļu. Pievienojiet 3 ēdamkarotes pankūku mīklas (katrai pankūkai).
7. Cepiet pankūkas 2–3 minūtes no vienas puses, līdz malas ir sacietējušas un jūs varat viegli pabīdīt lāpstiņu zem pankūkas, lai to apgrieztu.
8. Apgrieziet pankūkas; cepiet vēl 1 minūti no otras puses.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties