Sastāvdaļas:
1 ½ ēdamkarotes itāļu garšvielu
1/4 glāzes extra virgin olīveļļas
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote maltas paprikas
1/2 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes maltu melno piparu
450 g vistas filejas, sagrieztas nelielos gabaliņos
4 glāzes brokoļu ziedkāpostu (~2 brokoļi)
1 vidēja lieluma cukini, sagriezti pusmēness formas šķēlītēs
2 sarkanie pipari, sagriezti 2-3 cm gabaliņos
sasmalcināts sīpols
Papildu sastāvdaļas (pēc izvēles): sasmalcinātas pētersīļi un rīvēts PARMIGIANO REGGIANO siers
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Pagatavo mērci: nelielā bļodā sajauc olīveļļu, itāļu garšvielas, ķiploku, malto papriku un sāli. Noliek malā.
2. Lielā bļodā liek vistu, brokoļus, cukini, papriku un sīpolu. Aplej ar mērci un samaisa, lai labi pārklātos.
3. Izklāj mērcē pārklātās sastāvdaļas uz cepamās plāts.
4. Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz vista ir gatava un dārzeņi ir viegli apbrūnējuši. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem un rīvētu PARMIGIANO REGGIANO sieru.
Rezultāts: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties