Pasniedziet šo mērci ar ceptiem dārzeņiem (kartupeļiem, ziedkāpostiem, brokoļiem...), falafelu, rīsu vai kvinojas bļodiņām utt.
Sastāvdaļas:
1 glāze pilnpiena grieķu jogurta
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
1/2 tējkarotes jūras sāls
1 ēdamkarote ūdens (un vēl, ja nepieciešams)
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauciet grieķu jogurtu, olīveļļu, citrona sulu, ķiploku un sāli.
2. Pievienojiet ūdeni. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk ūdens (pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti vienlaikus, līdz tiek sasniegta vēlamā konsistence). Pievienojiet papildu garšvielas pēc garšas.
3. Uzglabājiet mērci hermētiskā traukā ledusskapī līdz 5 dienām.
Rezultāts: 1 ¼ glāze mērces
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties