Grilētu dārzeņu salāti ar halloumi sieru

    Šos sātīgos dārzeņu salātus var pasniegt arī kā veģetāru pamatēdienu.

    Halloumi siers šeit nav obligāta sastāvdaļa. Starp citu, to var aizstāt ar fetas sieru — tādā gadījumā sieru necep!

    Sastāvdaļas:


    1 mazs baklažāns, sagriezts 2–3 cm lielos kubiņos
    1 cukini, pārgriezts uz pusēm un sagriezts 1 cm biezās pusmēness formas šķēlēs
    1 liels tomāts, sagriezts šķēlītēs
    1 liela jebkuras krāsas paprika, sagriezta 1 cm lielos gabaliņos
    1 konservētu turku zirņu (400 g), ievietoti caurdurī, noskaloti zem tekoša ūdens, notecināti
    Sāls
    Melnie pipari
    Extra virgin olīveļļa
    100–150 g HALLOUMI siera (pēc izvēles), sagriezts puscentimetra biezos kvadrātos (vai smalki sadrupināts)

    Salātu mērcei:
    1/4 glāzes svaigi spiestas citronu sulas (divu lielu citronu sula)
    1–2 tējkarotes kaltēta oregano
    1 liela ķiploka daiviņa, saspiesta
    3/4 tējkarotes sāls
    3/4 tējkarotes melno piparu
    3/4 glāzes extra virgin olīveļļas

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C (režģis cepeškrāsns vidū).
    2. Ievieto baklažānu caurdurī un pārkaisa ar lielu šķipsniņu sāls. Atstājiet apmēram uz 20 minūtēm (kamēr sagatavojat pārējos dārzeņus). Pēc tam noteikti nosusiniet baklažānus ar papīra dvieli, lai noņemtu lieko sāli.

    3. Pagatavojiet salātu mērci: Ievietojiet bļodā citrona sulu, oregano, ķiploku, sāli un piparus. Saputojiet. Enerģiski putojot, lēnām pievienojiet augstākā labuma olīveļļu. Nolieciet sagatavoto mērci malā.

    4. Lielā bļodā sajauciet baklažānus, cukīni, tomātus, papriku, turku zirņus, lielu šķipsniņu sāls un melnos piparus. Bagātīgi apslakiet ar olīveļļu. Samaisiet.

    5. Sakārtojiet dārzeņus uz lielas cepšanas paplātes (vienā kārtā). Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti un nedaudz apbrūnējuši.

    6. Izņemiet dārzeņus no cepeškrāsns un ievietojiet tos atpakaļ bļodā. Pievienojiet 1/2 tases iepriekš pagatavotās salātu mērces un viegli samaisiet. Ļaujiet dārzeņiem nedaudz atdzist. Pēc tam nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet papildu garšvielas. Ja plānojat pasniegt salātus atdzesētus, pārklājiet bļodu un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm (vai līdz brīdim, kad plānojat pasniegt salātus).
    7. Tieši pirms pasniegšanas pagatavojiet sieru: nelielā pannā ar nepiedegošu pārklājumu uz vidēji lielas uguns uzkarsējiet 2 ēdamkarotes olīveļļas. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet HALUMI sieru un apcepiet no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai (apmēram vienu minūti no katras puses). Pasniedzot salātus, virsū uzlieciet cepto sieru. Ļoti garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties